Diyanet, tecavüzden ceza alan Kuran kursu çalışanlarını göreve iade etti!

11 Şubat 2022
Diyanet, tecavüzden ceza alan Kuran kursu çalışanlarını göreve iade etti!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’nda yaşanan taciz, tecavüz olaylarında adı geçen çalışanlar ve kurs müdürünü göreve iade etti. Erzurum Valisi Okay Memiş yeniden ön soruşturma yapılması için 3 müfettiş görevlendirdi.

Erzurum’da bulunan Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’nda yaşanan taciz, tecavüz olaylarıyla ilgili bir gelişme yaşandı. Erzurum Express’ten Sinan Özçaylak’ın haberine göre, Diyanet İşleri Bakanlığı kursta yaşanan taciz, tecavüz olaylarıyla ilgili Kuran kursu çalışanları göreve iade etti. Erzurum Valisi Okay Memiş ise yeniden soruşturma yapılması için 3 müfettiş görevlendirdi.

KURS MÜDÜRÜNE YALNIZCA PARA CEZASI!

Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’ndaki çocuklar beş ay boyunca taciz ve tecavüze uğrarken, kurs çalışanlarıyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği murakıbın raporu doğrultusunda kurs müdürüne yalnızca 8/1 oranında maaş cezası verildi. Kursta görev yapan 7 çalışan ise görevlerine geri döndü.

VALİ MEMİŞ SORUŞTUMA İÇİN MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Kurs çalışanlarına verilen göstermelik cezaya tepki gösteren Vali Okay Memiş, 4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanuna göre, yeniden ön soruşturma yapılması için 3 müfettiş görevlendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, çalışanların soruşturulması için izin kararı çıkmazken, şehrin müftüsü sessizliğini koruyor.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…