DİB'e bağlı Kuran kursunda yedi çocuğa 5 ay boyunca cinsel saldırı!

6 Şubat 2022
DİB'e bağlı Kuran kursunda yedi çocuğa 5 ay boyunca cinsel saldırı!

Erzurum Palandöken’de Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı kuran kursunda, 7 çocuk yurtta görevli belletmen Hakan A’nın cinsel saldırısına uğradı. Şikâyet üzerine tutuklanan belletmen hakkında dava açıldı.

Cumhuriyet'de yer alan haberde, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda yaşananlar tüyler ürpertti. Geçen yıl mayıs ayında 22 yaşındaki belletmen Hasan A., kurstaki çocuklardan birine 15 kez, 6’sına ise iddiaya göre en az bir kez cinsel istismarda bulundu. O anların videosunu da çocuklara çektirdiği ileri sürüldü.  

BİR GARİP İDDİANAME

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Hakan A. hakkında “12 yaşındaki çocukların nitelikli cinsel istismarı”, “çocukları müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik”, “cebir ve tehdit yoluyla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak ve sarkıntılık” suçlarından iddianame hazırladı. Erzurum 4’cü Ağır Ceza Mahkemesi savcılık iddianamesini kabul etti. Böylece zanlı Hakan A., hakkında dava açıldı. Ama savcı iddianame sanki bu kişi Kuran kursuna göre dışarıdan gelmiş gibi kaleme aldı. Çünkü iddianame zanlı Hakan A’yı belletmen olarak işe alan, denetlemeyen ve Kuran kursunda kadrolu on iki kişiyi kapsamadı.

SALDIRI 5 AY SÜRDÜ

İddianame sadece saldırgan hakkında düzenlenirken, mağdur yakınları kursta kadrolu çalışan personelin de ihmalinin bulunduğunu söyledi. Olaya tepki gösteren aileler, “Devletin kadrolu 10-12 personeli de bu kursta çalışıyor. 5 ay boyunca çocuklar cehennem azabını yaşarken hiç mi fark etmediler? En azından görev ihmalleri var bunların. Çocukların içine alınan bu kişinin pedagojik formasyonu var mı?” dedi.

SUÇUNU REDDETTİ

Hakan A., ise, ifadesinde istismar iddialarını reddederek, çocuklara şiddet uyguladığını ve tehdit ettiğini kabul etti. Ayrıca çocukların yanında değil revirde kaldığını ileri sürdü. Cinsel istismar şüphelisi tutuklu belletmen Hakan A’nın yargılanmasına Erzurum 4’cü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5 Mayıs’ta başlanacak.

Onca çocuk istismarı dururken kuran kursları şeytandan korunmuş yerlermiş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Maraş’ın Pazarcık İlçe Müftülüğü’nce yaptırılan Pazarcık Yatılı Hafızlık Erkek Kuran Kursu’nun açılış törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erbaş, şunları söyledi:

"Kuran kurslarımızın bulunduğu yerlere biz ne diyoruz biz biliyor musunuz? Şeytandan korunmuş bölgeler. Çünkü, Rabbimiz buyuruyor ki, bir yerde eğer Allah zikredilirse oraya şeytan yaklaşamaz. Allah’ın Kuran-ı Kerim’i orada okunursa oraya şeytan yaklaşamaz. Kuran-ı Kerim’e uyduğumuz sürece, Kuran-ı Kerim bu topraklarda okunduğu, yaşandığı sürece inşallah biz bu toprakları şeytanın hilelerinden, fitneden tefrikadan, kötülükten muhafaza edeceğiz. Bizim Kuran kurslarımız kötülüklerden insanları uzaklaştırmanın merkezleridir."

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…