CHP milletvekili Gürsel Tekin: ‘Seçimin güvenliğinden endişeliyim’

4 Şubat 2022
CHP milletvekili Gürsel Tekin: ‘Seçimin güvenliğinden endişeliyim’

CHP milletvekili Gürsel Tekin, CHP’nin HDP ile de Millet İttifakını oluşturan partilerle olduğu gibi bir araya gelmesinin son derece doğal olduğunu, hatta bunun yapılması gerektiğini belirtirken Kemal Kılıçdaroğlu’nun “demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” sözünü hemen sosyal medya üzerinden eleştiren İYİ Parti'den Yavuz Ağıralioğlu’na da karşı çıktığını ifade etti.

ArtıGerçek Tv'çden Bilgehan Uçak'ın, Gündemin Gerçekleri programının konuğu bu kez CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin oldu. Gündemdeki siyasi gelişmeleri değerlendiren Tekin, aynı zamanda İstanbul’un pek bilinmeyen Afrika mahallesine yaptığı gezideki gözlerimlerini anlattı. Söylenenin aksine Türkiye’nin 84 milyon değil; Afrikalısı, Afgan’ı ve Suriyelisi ile 90 milyonluk bir ülke olduğunu söyleyen Gürsel Tekin, bu göçmenlerin artık misafir görülmemesi gerektiğini, bir bölümünün seçmen olduğunu, büyük çoğunluğunun yerleşik hale geldiğini ifade etti.

CHP KIŞLA DEĞİL FARKLI GÖRÜŞLER VAR

Tekin, CHP’nin göçmen ve mülteci meselesi yaklaşımında kendi bulunduğu konumu anlatırken, Bolu Belediye Başkanı’nın faşizan uygulamalarına karşı çıktığını da ifade etti. Tekin, her şeye rağmen CHP’nin bir kışla olmadığının, farklı görüşlerin özgürce dile getirilebildiği bir parti olduğunun altını çizse de birlikte yaşam kültürü oluşturmanın öncelikli olduğunu belirtti.

“Biz siyasetin sol yelpazesinde yer alan, sosyal-demokrat bir parti olarak ‘Önce İnsan’ demek zorundayız,” diyen Gürsel Tekin, insan hayatını öncelemeyen fikir ve projelerin hiçbirisini benimsemeyeceğini söyledi.

100 BİNDEN FAZLA ÇOCUK KAYIP

Siyasetin öncelemediği sosyal konulara olan hassasiyetini dile getiren Tekin, TÜİK verilerine göre 100 binden fazla çocuğun şu an kayıp olduğunu söyleyerek TBMM’ye de çağrıda bulundu: “O çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı gene böyle umursamaz bir tavır takınabilecek miydiniz?”

Tekin, TÜİK verilerine göre intihar sayısında da olağanüstü bir artış olduğunun altını çizerken bunun resmi sayılar olduğunu da hatırlattı. Tekin, "Zira, intihar dinen günah sayıldığı için birçok zaman üstü örtülüyor" diye konuştu.

KAVALA VE DEMİRTAŞ SUÇLU DEĞİL

Gürsel Tekin, sembol davalardan Osman Kavala ile Selahattin Demirtaş’ın durumuna değinirken ikisinin de suçu olmadığını siyaseten rehin durumda bulunduklarını ifade etti.

Tekin, CHP’nin HDP ile de Millet İttifakını oluşturan partilerle olduğu gibi bir araya gelmesinin son derece doğal olduğunu, hatta bunun yapılması gerektiğini belirtirken Kemal Kılıçdaroğlu’nun “demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” sözünü hemen sosyal medya üzerinden eleştiren İYİ Parti'den Yavuz Ağıralioğlu’na da karşı çıktığını ifade etti. Bu sözün daha önce de çeşitli siyasetçiler tarafından söylendiğini hatırlatırken Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin daha cesur davranabileceklerini de sözlerine ekledi.

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul, Mansur Yavaş’ın da Ankara Büyükşehir Belediyelerini kazanmasının hemen ardından “erken seçim” çağrısı yapan ve bunu ilk dillendiren milletvekili olan Gürsel Tekin, o günlerde “gündemimizde seçim yok,” diye partisini de eleştirmekten geri durmadı.

ERKEN SEÇİM İÇİN DAHA NE LAZIM

Milyonlarca icra dosyası olduğunu söyleyen Gürsel Tekin şöyle konuştu: “İcralık dosyaların sayısı, 2001’deki yazar-kasa krizini katbekat üstünde! Daha ne olması gerekiyor bir erken seçim için? Bütün şartlar mevcuttu ama zamanı yitirdik.”

Gürsel Tekin, seçim güvenliğinden çok endişe ettiğini de söyledi. Geçen seçimlerdeki “mühürsüz oylar” meselesini hatırlatırken, “bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz, gündelik gibi gerekçelerle Doğu şehirlerinin çoğunda sandık müşahidi yoktu,” dedi. İktidarın her yere uzandığını, kurumların bağımsızlığının kalmadığını ifade eden Gürsel Tekin, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Modeli için biraraya gelen partileri seçim güvenliği konusunda da birlikte olmaya çağırdı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…