İYİP'den Kılıçdaroğlu'na Diyarbakır yanıtı: Demokrasinin yegane adresi Ankara'dır

25 Ocak 2022
İYİP'den Kılıçdaroğlu'na Diyarbakır yanıtı: Demokrasinin yegane adresi Ankara'dır

İYİ Partili Ağıralioğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Bu ülkeye demokrasi gelecekse yolu Diyarbakır’dan geçer” sözlerine, 'Demokrasi ve hukukun yegâne adresi Ankara'dır' diye yanıt verdi.

Diyarbakır'a 27 Ocak'ta ziyarette bulunacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun  “Bu ülkeye demokrasi gelecekse, bu ülkede demokrasi olacaksa, bu ülkede herkes kimliğinden dolayı ötekileştirilmeyecekse, inancından ötürü ötekileştirilmeyecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer” açıklaması İYİ Parti'de rahatsızlık yarattı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ağıralioğlu, şu ifadeleri kullandı: 

“Demokrasi ülkeye Diyarbakır'dan gelecektir diyenlerin ve bize çözüm sürecini, devamında da 1212 şehidimiz ile acıyı yaşatanların yaptıkları ortadadır! Diyarbakır dâhil memleketimizin 81 iline, 84 milyonun tamamına ve bütün ülkeye ne fayda ve hayır gelecekse yolu TBMM'den geçer. TBMM'den geçmeyen ve her ferdini ayırmadan kucaklayamayan vizyonsuzluğun, memleketi 20 senede nereye getirdiği aşikârken Sayın Erdoğan gibi Diyarbakır vurgusu ile siyasi alan açmaya kalkmak, hatada ve aynı macerada ısrar etmektir. Demokrasi ve hukukun yegâne adresi Ankara'dır!”

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…