Sedat Peker'den yeni açıklamalar

17 Ocak 2022
Sedat Peker'den yeni açıklamalar

 Sedat Peker'in yeni açıklamalarını gazeteci Erk Acarer tweet dizisi olarak açıkladı. Açıklamalar iktidar-mafya ilişkilerinin Kazakistan ayağına ışık tutuyor. Peker, orgnize şube polisini öldüren Vahşi Arman lakaplı Kazak Arman Jumageldiyev’in Türkiye'ye giriş çıkışına içişleri bakanlığınca nasıl izin verildiği, Ağar bağlatıları anlatılıyor.

Vahşi Arman'ın Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile resmi de var.

Erk Acarer'in twit dizisi şöyle:

1-Vahşi Arman lakaplı Kazak Arman Jumageldiyev’in öyküsü bize Kazakistan’daki olayların iktidar tarafından anlatıldığı gibi olmadığı şüphesini veriyor. Ülke tam olarak mafyatik bir bataklıkta.

2-Vahşi Arman, Lotu Guli” lakaplı Nadir Salifov’un adamıydı. Sedat Peker, Guli'nin bir organize şube polisini öldürdüğünü anlatmıştı. Bu ağır suça rağmen Türkiye’ye giriş yasağı mehmet Ağar’in isteği ile ‘İçişleri’ tarafından kaldırıldı.

3-Polis katili Guli’nin, Türkiye’ye getirilme nedeni, Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov’u öldürtmekti. Ağar’ın çöktüğü Yalıkavak Marina, Palmali’nin yani Mansimov’undu.

4-Mansimov ortadan kaldırılırsa,Ağar’ın başı hiçbir zaman ağrımayacaktı. Ama plan tutmadı,Guli Türkiye’ye gelir gelmez öldürüldü.Muhtemelen bir başka hesaplaşmaydı.Guli’nin en yakın adamı Vahşi Arman’a ismi,kurbanlarına uyguladığı,mafyatik yöntemler nedeni ile verildi.Türkçü’ydü.

5-Sedat Peker’e kaftan giydirmişti. Sonra adeta bir devir teslim töreni yapıldı. Arman, Peker tasfiye olunca Alaattin Çakıcı’ya kaftan giydirdi. Vahşi arman, Türkiye’deki 2. Guli vakasıydı. Arman, Türkiye’de çok ağır suçlardan aranırken yurtdışına nasıl çıkmıştı?

6-Onca suça rağmen Türkiye’ye gidip geliyordu. Çakıcı’ya kaftan giydirmek için de bir özel jet ile Türkiye’ye gelmişti. Türkiye’deki bazı suçlara bakalım: Türkiye’de yaşayan eski arkadaşı Özbek, Rövşen Zalakol’u (38), 5 Milyon Dolar almak için kaçırıp ağır işkence yapmak.

7-Eric Gafarov (41) adlı Rus’u yine Türkiye’de kaçırdı. Aynı saikler ile işkence yaptılar. Yargıya intikal etti. Dosyalara geçti. Türkiye’nin nasıl uluslararası bir mafya imparatorluğuna dönüştüğünü görüyorsunuz. İstanbul mafya başkenti oldu.

8- Arman, 50 senenin üzerindeki suçlardan aranırken, pasaporttan geçti ve uçağa bindi.  Son kareye gidelim… Olaylar ilgini bir noktaya evrildi. İç çatışmaların gündemdeki Kazakistan’da silah dağıtmakla suçlanıp orada tutuklandı.

9-Türkiye’de bunca suç işleyen Kazak bir mafya üyesi konusunda Türkiye neden, umursamazdı? Anlaşılan bir pazarlık vardı. Peki ondan ne istenmiş olabillirdi? Olaylar ilginç bir noktaya evrildi.

10-Önce elini kolunu sallayarak BAE başkenti Dubai’ye gitti. Orada ne işi olduğu şimdilik bir kara delik. Fakat kara delik daha da büyüdü. Çünkü buradan Kazakistan’a geçti. daha doğrusu 2 SADAT elamanı tarafından geçirildi.

11-Burada önemli başka noktalar var. SADAT’ın Dubai’de cirit attığını görüyoruz. Kazakistan’da SADAT elemanlarının etkisini görüyoruz. Ama temel soru neden son olarak Kazakistan’a geçirildi?

12-Arman’ın orada silah dağıtmak ve kışkırtma suçlarından yakalandığını yineleyelim. Öncelikle suç dosyası kabarık bir mafyanın Türkiye’den kaçırılarak, Kazakistan’da bir savaş kışkırtıcısı olarak yakalanması uluslararası suç ve skandaldır. Türkiye başına bir dert daha aldı!

13-Türkiye vitrinde başından beri Kazakistan’da yaşananlara karşı çıktı ve darbe ile ilişkilendirdi. Hatta buradan Türkiye’deki muhaliflere gözdağı verildi, olaylarda Soros izi arandı. CHP-İYİ-MHP-AKP Kazakistan’daki süreci kınadı.

14-Yoksa bildiğimiz gibi değil miydi? AKP-MHP bir perdeleme mi yapmıştı? Peki Türkiye Kazakistan’a neden müdahil olmak istesin? Neden olmak istemesin ki? 5 maddede doğarlayalım:

15- -Savaş karlı yatırım.(Silah) Türkiye, daha doğrusu ‘aile’ ve partnerlerinin, yeni bir pazar elde etmesi mümkün.Kaynaklar var.

-Radikal İslamcıların desteklenlenmesi ya da aktarılması için fırsattı. 

-Akp Neo Osmanlıcılıktan vazgeçmedi. Kazakistan yeni bir kapı olabilirdi.

16- -Ayrıca burada MHP açısından da elverişli bir damar vardı: Türk dünyası ve turancılık. 

-Sınır ötesindeki savaşların saray rejimine hep yarar sağladı. bu savaşlar kutuplaşmanın içeriye taşınması açısından son derece verimli oldu.

17-Bu şüpheler, bölgeyi bilen, gücü elinde tutan, Türkiye’deki suçlarına rağmen pasaportuna damga vurulan Vahşi Arman’ın durumu ile örtüşüyor. Kesişen kümede ise başka bir isim daha vardı!

18-Vahşi Arman’ın yakın dostu, Kazakistan Milletvekili Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov. Kassanov ayrıca Dünya Ahırska Türkleri’nin başkanı. Kazakistan Almatı’da da turizm işi yapıyor. Türkiye’den kredi çekti. 140 Milyon dolar karşılığı 3 eski oteli teminatı sundu.

19- @bahadir_ozgr bu noktaya ilişkin bilgileri kamuoyu ile buluşturmuştu. Batırdığı kredileri hangi bankadan aldı dersiniz? elbette, kredi borcunu ödeyemediği için hacizle boğuşan çiftçilerin, önünde kendini yakmaya teşebbüs ettiği Ziraat’tan!

20- Dönelim… Kassanov, Vahşi Arman ile sıkı dost ki; otelinin bir bölümünü onu tahsis etmişti. Acaba bu otel hangisi? Taksim InterContinental! Ama başka dostları da var.

21-Son karelere bakalım. Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kassanov’un alemlere akacak kadar dost olduğu söyleniyor.

22-Türkiye Kazakistan konusunda sessiz kaldı. Soros’u suçladı. Yoksa Kazakistan Saray rejimi ve Cumhur İttifakı’nın, başarısız olduğu için sessizliğe gömüldüğü bir proje miydi? Şimdi… Bosna’da ilginç gelişmeler yaşanıyor, oraya dikkat!

23-Bu da meseleye dair geniş haber:

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…