4 Yıldır Tutuklu KHK'lı Öğretmenin 16 Yaşındaki Oğlu Bahadır Odabaşı İntihar Etti

17 Ocak 2022
4 Yıldır Tutuklu KHK'lı Öğretmenin 16 Yaşındaki Oğlu Bahadır Odabaşı İntihar Etti

Türkiye Enes Kara'nın intiharını konuşurken Diyarbakır'da 16 yaşındaki bir genç daha canına kıydı. KHK'lı bir babanın oğlu olan Bahadır Odabaşı'nın ölümü sosyal medyada konuşuluyor. 


Diyarbakır
’da yayın yapan Tigris Haber internet sitesinin haberine göre, 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı’nın öğretmen olan babası 4 yıl önce FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle kamudaki görevinden ihraç edildi. 

Daha sonra hakkında açılan dava kapsamında tutukladı. 

Elazığ Cezaevi’ndeki babasının durumunu atlatamayan Bahadır Odabaşı, 13 Ocak'ta “dışarı çıkıyorum” diye evden ayrıldı. Sabaha kadar haber alınamayan 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı’nın, sabah saatlerinde apartman boşluğunda cenazesi bulundu. 

Sitenin kamera kayıtlarına göre, Bahadır Odabaşı, evden çıkmadı, “evden çıkıyorum” dediği saatlerde yaşadığı apartmanın 10’uncu katından apartman boşluğuna atlayarak intihar etti.

Nurettin Odabaşı'nın oğlunun cenazesine kelepçeli şekilde getirildiğini gösteren görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Bahadır Odabaşı'nın ölüm haberi sonrası yapılan pek çok paylaşımdan bazıları şöyle: 

Meral Danış Beştaş--KHK’ler sosyal idamdır, dedik! İnsanları işsiz,güçsüz,aşsız,ekmeksiz bıraktınız; çocuklarını ise geleceksiz! #BahadırOdabaşı’na rahmet,ailesine başsağlığı diliyorum. Bu zulmü durduracağız,and olsunki… Umutsuz, yaşamsız bıraktığınız herkesin hesabı tek tek sorulacak!
Can Dündar --16 yaşındaki #BahadırOdabaşı’nın yaşamını sonlandırması ve cezaevindeki KHK’lı babasının cenazede elleri kelepçeli halde gözyaşına boğulması vicdanları kanatmalıydı. Ama herkesin, başını çevirmek için bir mazereti var. Öyle olduğu sürece, bu yara kanar da kanar.
 
Hüda Kaya--Gidenler artık gençlerimiz değil zalimler olsun!
 
Pınar AYDINLAR--16 yaşında Bahadır Odabaşı intihar etti duydunuz mu bir çocuk intihar etti! Babası hapiste olan Bahadır ne çıkmazlar yaşadı ki,kendini apartman boşluğuna bıraktı. Yazık daha 16 yaşında çok yazık!

abdullah naci--ülkede "khk" diye bir mesele var ve bunun doğurduğu çok büyük aile dramları, bunalımlar, acılar, intiharlar var ama "şeytan" ilan edilen üç beş kişi dışında kimse görmüyor, duymuyor, konuşmaya dahi cesaret edemiyor. çok acı değil mi?
 
Râna--12 yaşındayken KHK ile ihraç edilen öğretmen babası cezaevine girmiş. 4 sene sonra 16 yaşında hayatına son vermiş. Parasızlık, dışlanma, arkadaş öğretmen medya zorbalığı, özlem. Hayat çocuk için bunlardan ibaret olmuş ve bitmiş.
 
Av. Gizay Dulkadir--#BahadırOdabaşı yı 16 yaşında intihara sürükleyenin yalnızca babasının tutukluluk hali olmadığını düşünüyorum. Müthiş bir sosyal linç var. İnsanlar aileleriyle birlikte toplumdan dışlanıyor. Bunu yapan herkes bu ölümden sorumludur. Çok üzücü, Allah rahmet eylesin.
 
Mustafa Yeneroğlu --KHK’lı anne ve babası 15 Temmuz sonrasında örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanan 16 yaşındaki Bahadır kardeşimiz bunalmışlık ve çaresizlik sonucu maalesef dün hayatına son verdi... Kendisine Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabır diliyorum.
 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…