F. Gülen öldürüldü mü, iddia bir AKP operasyonu mu?

18 Kasım 2021
F. Gülen öldürüldü mü, iddia bir AKP operasyonu mu?

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in dün gece saatlerinde zehirlendiği, örgütün Pensilvanya’daki çiftlikte bir mollasının da intihar ettiği öne sürüldü.

Türkiye'de Odatv haberi şöyle verdi:

FETÖ lideri Fethullah Gülen dün gece zehirlendi. Pensilvanya’daki çiftlikte bulunan örgütün mollalarından biri de intihar etti. Örgüte konuşmama talimatı verildi. Odatv’nin görüştüğü istihbarat birimleri bilgileri doğruladı. 

Pensilvanya’daki çiftliğe giriş çıkışlar yasaklandı. Örgüt dışarıya bilgi sızmaması için güvenlik alarmını en üst seviyeye çıkardı.

TELE 1 WASHİNGTON TEMSİLCİSİ YILMAZ POLAT

Zehirlenme iddialarının hemen ardından ise, Gülen’in hayatını kaybettiği öne sürüldü. TELE 1’den Esma Yapıcı’ya konuşan Polat, ABD’deki durumu şu sözlerle özetledi:

“Haber buraya da geldi ve gerçekten buradaki Türkler arasında yoğun bir araştırma başladı. Beni de çok arayan oldu. Fetullah Gülen’in zehirlendiğine, öldüğüne ilişkin haberler burada da yankılandı. Ben şu ana kadar Fetullah Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’daki çiftlikten henüz bir habere ulaşamadım. Oradan bu yönde bir bilgi çıkmadı. Doğrulamıyorlar ama yalanlamıyorlar da.

Daha önce de bazı haberle çıktı, Gülen gömülürse gömüleceği mezarının belli olduğuna kadar. Yaşadığı çiftliğin içerisinde bir yer olabilir mi? Olabilir. Belki çiftliğin içinde bir mezarlıkta defnedeceklerdir.

Pensilvanya sessizliğini koruyor ama önümüzdeki saatlerde bir açıklama yapacaklardır diye düşünüyorum.

Gülen’den sonrasının ne olacağı da gündeme gelecektir. Milyonlarca doları kimler paylaşacak, kimler yönetecek. Bunlar da önemli.”

“TÜRK İSTİHBARAT GÖREVLİSİ GÜLEN'İ ZEHİRLEDİ”

ABD'deki bir haber sitesi olan Somag News ise olayı şöyle haberleştirdi:

Türkiye'de 15 Temmuz'da darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ lideri Fethullah Gülen'in geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir fotoğrafın ardından bu kez öldürüldüğü iddia edildi. Twitter'daki bir sosyal medya kullanıcısına göre Cevdet Türkyolu, Gülen'in yıllardır yanında sakladığı 'gizem küpü''ne sızan bir Türk istihbarat görevlisi Gülen'i zehirleyerek öldürdü. Kullanıcının iddiasına göre Gülen'in yanındaki Cevdet Türkyolu da kendini asarak intihar etti.

 Twitter kullanıcısı şu ifadeleri kullandı:

Sosyal medya kullanıcısı kaynağı sorduğunda kullanıcı, “Kaynak güvendiğim bir kaynak, diyelim ki bana ulaştılar. ”

BURAK BEKİROĞLU: GÜLEN'İN ZEHİRLENDİĞİNE İLİŞKİN GELEN MESAJLAR

Avukat Burak Bekiroğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "PENSILVANY'DE KAOS! ABD vatandaşlarından akşam saat 19.30 sıralarında Cevdet Türkyolu'nun evinin çevresinde kalabalık olduğu bilgisi geldi. Konu, akşam 23:25 ve 23:42'de başka bir güvenilir kaynaktan geldi. Mesajlar da Gülen'in zehirlendiği yönünde." ifadeleri kullandı.

Gülenciler ise 24 saate yakın bir süre sonra şu alt yazıyla bir videoyu yayınladı:

''Kıymetli kardeşlerimiz, Her akşam, akşam namazı ile yatsı namazı arasında salonumuzda önce dua saatimiz olmakta, akabinde ise Risale-i Nur okunmaktadır. Vaktin girmesi ile birlikte ise yatsı namazı ikame edilip tesbihat yapılmaktadır. Bizler de bu bereketli zaman diliminden siz kardeşlerimize bir buket takdim edelim istedik.''

 Avukat Burak Bekiroğlu video hakkında şu tespitleri yapıyor:

-Bunlar gerçekten bitmiş. Yayınladıkları görüntü, YouTube ‘a gece 03:02 de (ABD saatine göre akşam 20:00’da) 4 dakika 21 saniye bir görüntü kaydı. Ne zaman çekildiği belli değil,kesilmiş,kısaltılmış. kaldı ki bu görüntülerde bile oynanmış,zor konuşuyor.

-Görüntülerde salonun tamamı çekilirken o sıra orada değil. Görüntülerde ki biri de 6-7 ay önce Covidden ölmüş.Yani görüntüler 6-7 aydan öncesi. Bunlar gerçekten salak. Akşamdan beri Feto’nun ölmediğini ispat için yırtınıyorlar.

CEMAATÇİ EMRE USLU NE DİYOR

Emre Uslu twiter paylaşımlarında Gülen'in zehirlendiğini yalanlayarak şu ifadeleri kullandı:

Gülen'in öldüğüne dair yalanlar

1) TR'DEN VEYA BAŞKA ÜLKELERDEN KİMLER GÜLEN'İN KAMPINI ARAYACAK diye tespit etmek için,

2) CHP'nin HELALLEŞME gündemi konuşulmasın diye

3) RTE'nin AĞIR HASTALIĞI örtülsün diye uyduruluyor olabilir Fahrettin yine şettin.

-OdaTV ve Havuz fareleri Fethullah Gülen'i görmeyi özleyince GÜLEN ÖLDÜ diye sıkıyor. Cemaatçiler de adamın videosunu çekip yayınlıyor. Dertleri şu: RTE'nin AĞIR hastalığı konuşulmasın diye Gülen öldü diye yaygara yapıyorlar. Benim KAYNAKLAR GÜLEN SON DERECE İYİ ve SAĞLIKLI DEDİ

Emre Uslu'nun  Retweetlediği bir sosyal medya kullanıcısı Fuat Baran ise ''Gülen zehirlendi salaklığını ortaya atan kişi. Burak Bekiroğlu ve ekibi'' ifadesiyle şu fotoğrafı paylaştı:

Sağ başta Avukat Burak Bekiroğlu, karşısında Sedat Peker'in ayda 10 bin dolar verdiği, Auleyman Soylu'nun da isim vermeden ''bir siyasetçi'' diye andığı eski AKP milletvekili Metin Külink

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…