Manavgat yangınını üstlenen şahıs Ülkü Ocakları üyesi çıktı

25 Ağustos 2021
Manavgat yangınını üstlenen şahıs Ülkü Ocakları üyesi çıktı

Manavgat'taki orman yangını nedeniyle tutuklanan Ali Y.’nin, Serik Ülkü Ocakları üyesi olduğu öğrenildi.

Antalya’da Akseki ve Manavgat orman yangınlarına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

Binlerce hektar alnın kül olması ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği yangınlara ilişkin Özlem T. (40) adlı bir kadın, jandarmaya bir ses kaydı teslim etti. 

Tanık olarak dinlenen Özlem Y., yangınlar sürerken Ali Y., ile görüştüğünü, Ali Y.'nin sarılı haldeki elini göstererek "bunun hesabını verecekler, burayı ben yaktım" dediğini aktardı. 

Konuşmalarda, yangın nedeniyle tutuklanan Ali Y.’nin (40) yangını para karşılığında çıkardığı belirtildi.

Ali Y'nin ses kaydı: "Benzin döke döke, yaka yaka gittim"

Antalya’da Akseki ve Manavgat orman yangınlarını çıkardığı iddiasıyla tutuklanan Ali Y.’nin arkadaşı tarafından kaydedilen ses kayıtlarında Ali Y., “Benzinle döke, döke, yaka yaka gittim. Para aldığım başka kişi, işi yaptıran başka kişi. Bana yap diyen kişi, kimin yaktırmak istediğini söylemedi..Eğer yakalanırsan sarhoş ve madde bağımlısı olduğunu, bir şey hatırlamadığını, söylersin dediler'' diyor.

İfadesinde 'Sarhoş olduğunu, Özlemi etkilemek için yalan söylediğini, hatta kendi oturduğu Güneykaya'yı da yakacağını söylediğini' öne sürdü..

Serik Ülkü Ocaklarına kayıtlı

Yangına ilişkin soruşturma sürüyor. Sosyal medya kullanıcısı Mehmet Emin Oğuz, Twitter hesabında yaptığı bir paylaşımla Ali Y.'nin Serik Ülkü Ocakları'na kayıtlı olduğunu duyurdu. Oğuz paylaşımında, "Ege ve Akdeniz'de orman  yangınları çıkaran MHP'li Serik ülkü ocaklarına kayıtlı Ali Y., kız arkadaşının ihbarı sonucu yakalandı..." dedi. 

Oğuz, bilginin kaynağının ise kendisine gelen bir mesaj olduğunu belirtti. Oğuz'a gelen mesajda, "Serik'te akrabalarım var, onu tanıyorlar. Motor turu yapıyor. Azılı Kürt düşmanı. MHP'li Serik Ülkü Ocakları'ndan" ifadeleri yer alıyor. 

Faşistler tek koro halinde Kürtlere saldırmıştı

Yangına müdahaledeki yetersizliğini örtmek isteyen AKP/MHP ve Perinçek'in Vatan Partisi yangınlardan ırkçılık ve şovenizm üretmeye çalışmıştı. "PKK yaktı" iddialarıyla Antalya'da sokağa çıkan gruplar, adeta "Kürt avı"na çıkmıştı. 
Ancak, Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen soruşturma için Özlem T. jandarmaya bir ses kaydı teslim etti. Konuşmalarda madde bağımlısı Ali Y. para karşılığı ormanı yaktığını, eğer yakalanırsa "madde bağımlısı olduğu" yönünde ifade vermesi için uyarıldığını anlattı. 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…