HDP'ye saldıran bir değil, 3 kişi: cihatçı faşistler

17 Haziran 2021
HDP'ye saldıran bir değil, 3 kişi: cihatçı faşistler

İzmir valiliği, HDP İzmir il binasına girerek parti üyesi Deniz Poyraz’ı öldüren kişinin eski bir sağlık çalışanı olduğunu açıkladı..

HDP İl Başkanlığı'nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz kişiler, bir anda sokağa tabancayla ateş etti. Korkan yurttaşlar, korunaklı yerlere kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi. Yaya geçişine sokak kapatıldı. Polis, şüpheliyi gözaltına aldı. Binanın bulunduğu alanda terörle mücadele ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemeleri sürüyor. 

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP, İzmir il binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendiğini ve binanın ateşe verildiğini duyurdu.

HDP tarafından yapılan açıklamada, ''Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi. Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı. Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır'' ifadeleri kullanıldı.

MİLLETVEKİLLERİ OLAY YERİNE GELDİ

Polis, HDP il yöneticileri, avukatları ve milletvekillerinin olay yeri incelemesi sırasında bulunmalarına izin verdi.

İl Parti Meclis üyesi Mahfuz Güleryüz, ''Her gün burada partimizin önünde HDP dağa insan gönderiyor diye bağıranlar bu saldırının sebebidir. Bu porovokasyon nedeniyle partimiz saldırıya açık hâlâ getirildi. Defalarca il Emniyet Müdürlüğüne başvurduğumuz halde partimiz için güvenlik önlemi alınmadı. Partimi binamız hedef gösterildi. Saldırılara açık hale getirildi'' ifadelerini kullandı.

CHP HEYETİ İL BİNASININ ÖNÜNE GELDİ

CHP İl ve ilçe yöneticileri HDP il binası önüne geldi. İl başkanı Deniz Yücel, yaşamını yitiren Deniz Poyraz'ın ailesi ve HDP yöneticilerine geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Burada konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşcu, ''Bundan sonraki süreçte böyle bir olayın yaşanmaması adına gerekli önlemler derhal alınmalı. Burada önceden alınmış önlemler söz konusu olsaydı böyle bir olayla karşı karşıya kalmayacaktık. Bu olay kutuplaştırma ve ötekileştirme olayının bir tezahürüdür. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz'' dedi.

VALİLİK: SALDIRGAN İŞSİZ BİRİ 

İzmir valiliği, HDP İzmir il binasına girerek parti üyesi Deniz Poyraz’ı öldüren kişinin eski bir sağlık çalışanı olduğunu açıkladı. Yazılı açıklamada, “İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 işyerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanı iken istifaen ayrılmış olan O. G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür" denildi.

FAİLLER BİR DEĞİL 3 KİŞİ, SURİYE'DE ÇATIŞAN CİHADÇI FAŞİSTLER

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, İzmir’de il binasına yapılan saldırının ardından saldırganın kimliğini açıkladı. Saldırganın Suriye’de silahlı çekilmiş fotoğraflarının olduğu ortaya çıktı.

HDP İzmir il binasına yapılan saldırıda Deniz Poyraz isimli çalışan katledildi. Saldırganın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda saldırının sinyalini verdiği görülüyor. Saldırganın Suriye’de çekilmiş birçok silahlı fotoğrafı bulunuyor.

Kürkçü, “Cinayetin ayrıntıları geliyor… 3 silahlı içeri giriyor. O sırada tesadüfen sadece mutfakta çalışan genç HDP’li kadın Deniz Poyraz var. Onu ateş ederek öldürüyorlar. Binayı yakmaya çalışıyorlar. 2 saldırgan kaçıyor. Yakalanan Onur Gencer’in fb profili çok şey anlatıyor…” dedi.

HDP’li Tayyip Temel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

 HDP’li Tayyip Temel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…