Erdoğan'dan Akşener'e Çakıcı gibi tehdit: 'Dua et, Rize'de daha ileri gitmediler!

26 Mayıs 2021
Erdoğan'dan Akşener'e Çakıcı gibi tehdit: 'Dua et, Rize'de daha ileri gitmediler!

AKP'nin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Bu kadro ile 2023'e ulaşacağız" dedi, Sedat Peker'in videoları sonucunda ortaya çıkan siyasi gerilime ilişkin, "İçişleri Bakanımızın yanındayız" ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik provokasyonla ilgili konuşan Erdoğan, "Gelin hanıma Rize'de güzel bir ders verildi. Dua et ki ileriye gitmeden bir ders verdiler. Daha neler olacak neler" dedi. Erdoğan konuşmasını, "Ezanlarımız susmayacak, bayrağımız inmeyecek" sözleriyle bitirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis gruıp toplantısında konuştu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarının hedefindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sahip çıkan Erdoğan, hedefin Türkiye'nin 'huzur ve güven iklimi' olduğunu savundu. Erdoğan ayrıca, "Binali Yıldırım arkadaşımızın oğlunun da hedef alınması asıl niyeti gösteriyor" dedi. AKP'li Cumhurbaşkanı "Bu tezgahı bozacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik Rize'deki provokasyona ilişkin ise oldukça tartışılacak sözler sarf etti. Mafya lideri Alattin Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'nu 'Seni kazığa oturturum' şeklinde tehdit etmesini hatrlattı..

"Gelin hanım (Akşener) Netanyahu’nun yanına koyuyor uzonun ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler..."

Erdoğan'ın açıklamalarından bazı noktalar şöyle:

HSK SEÇİMLERİ İÇİN CHP VE İYİ PARTİ’YE TEŞEKKÜR

İnsanoğlunun yeryüzüne geldiği günden bu yana en çok üzerinde durduğu konu adalettir. Adaletin temelinde dışa bağımlılığı kaldırmak vardır. Vesayete selam duran, darbelere destek vuran yargı dışa bağımlıdır. Bağımsız ve tarafsız yargı adaletin temelidir. Geçmişte belli bir kesime göre hareket eden HSYK'yı hatırlayın, önce vesayet güçlerinin sonra FETÖ'nün araçsallaştırdığı dönemin acı tecrübelerini ağır tecrübeler yaşayarak gördük. Şimdi milletin seçtiği cumhurbaşkanı ve milletin vekilleri HSK üyelerini seçiyor. HSK seçiminde uzlaşıyı öne çıkaran partilere teşekkür ediyorum. Bu uzlaşma tablosu yeni anayasa için de umut vericidir.

MERAL AKŞENER'LE İLGİLİ TEHLİKELİ SÖZLER!

Terörle, çetelerle, suç örgütleriyle mücadelede elde edilen bu başarılar birilerini rahatsız etmiştir. Gelin hanım (Akşener) Netanyahu’nun yanına koyuyor uzonun ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler... Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez. Bizler hep bu ülkede gerçekten saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk, bunun çalışmasını yaptık.

SOYLU'YA ve YILDIRIM'A DESTEK

İçişleri Bakanı Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan huzur ve güven ikliminden duyulan rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Hedefin İçişleri Bakanımız değil büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası gayretleri olduğunu anlamak için kullanılan araçlara ve onları kullananların siluetlerine bakmak yeterlidir.

Ülkemizde yıllarca bakanlık, başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış, partimizin genel başkanlığını yürütmüş Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Şimdiye kadar nasıl şahsımız, partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmediysek, bu tezgahı da bozacağız.

"CHP YÖNETİMİYLE YOL YÜRÜYEN HERKES..."

Kifayetsiz muhterislerin tek yaptıkları, kendi içlerindeki taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık hadiselerini örtmek için kürsülerden cevapları belgeleriyle defalarca verilmiş yalanları, iftiraları tekrarlamaktan ibarettir.

Evet açık konuşmak gerekirse, şu anda CHP genel merkezi tacizcilerin, onları koruyanların işgali altındadır. Şu anda CHP genel merkezi tecavüzcülerin, onları koruyanların işgali altındadır. Şu anda CHP genel merkezi hırsızların, onları koruyanların işgali altındadır. Şu anda CHP genel merkezi terör örgütlerinin siyasi uzantılarının ve teröristleri koruyanların işgali altındadır. Şu anda CHP genel merkezi milletimizin değerlerine savaş açmış marjinallerin ve onları koruyanların işgali altındadır.Ve evet, şu anda CHP genel merkezi suç örgütlerine payandalık yapanların işgali altındadır. Millet ittifakı adı altında CHP yönetimiyle yol yürüyen herkes de bu utanç tablosunun ortağıdır.

CHP’ye oy veren vatandaşlarımın da, bu tablodan rahatsız olduğuna yürekten inanıyorum. Milletimiz, yularlarını terör örgütlerine, suç çetelerine, yeminli Türkiye düşmanlarına teslim edenlere hak ettikleri cevabı her zeminde ve her fırsatta vermektedir, vermeyi sürdürecektir.

SEÇİM 2023'DE OLACAK

Ülkemiz, tarihinin her döneminde uluslararası operasyonlara maruz kalmıştı, bugün de aynı durumun devam ettiğini anlamak için öyle çok derin analizlere ihtiyaç yoktur. Bu defa da ülkemizi, suç örgütleri üzerinden hem içeride, hem uluslararası alanda kıskaca almak ve bundan siyasi sonuçlar üretmek peşindeler. Türkiye’de sosyal kaos denemeleriyle, terör örgütleriyle, darbe girişimleriyle, ekonomik tuzaklarla başarılamayan değişimin, siyasete müdahaleyle yapılacağını söyleyenler olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Ortada makul, mantıklı, sahici hiçbir sebep olmadığı halde, seçimin 2023’te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açıktır. Tabii, dışarıdan ve içeriden kendilerine verilen gazı fazla kaçırıp 'seçimle veya seçimsiz iktidar' sözü edenleri de unutmamak gerekiyor.

Her dönemde olduğu gibi bugün de, yürütülen iftira ve yalan kampanyalarının esas amacı, milletin güvenlik ve adalet hassasiyetini kullanarak, iktidar yolunu zahmetsizce ve maliyetsizce açabilmektir. Ülkemizde, maalesef, dün vesayet güçlerinden, terör örgütlerinden, kirli ekonomik aktörlerden, bugün suç çetelerinden medet umacak kadar çapsız, sığ, ilkesiz, ufuksuz bir muhalefet anlayışı vardır. Kendini kullandırmaya, ülke düşmanlarının değirmenine su taşımaya, milletin umutlarını küçük hesaplarına meze etmeye bu kadar gönüllü bir muhalefetin olduğu yerde, terör örgütlerine de, çetelere de gün doğuyor.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…