‘Binali Yıldırım’ın oğlu yargı önüne çıksın’

24 Mayıs 2021
‘Binali Yıldırım’ın oğlu yargı önüne çıksın’

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili bir dizi iddiada bulundu. Peker, Yıldırım için, “4 ton 900 kilo kokain yakalandıktan sonra yeni güzergah kurmak için Venezuela’ya  gitti” ifadelerini kullandı. Binali Yıldırım oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili iddiaları redderek Venezuela’ya  maske ve kit götürdüğünü söyledi. Yıldırım’ın açıklamalarına sosyal meya kullanıcıları iki ülkenin vaka sayılarını karşılaştırarak yanıt verdi. TELE1’e konuşan CHP Milletvekili Fikri Sağlar ise iddialarda adı geçen faillerin yargı karşısına çıkmaları gerektiğini belirtti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Süleyman Soylu ve Mehmet Ağar  hakkında itiraflarda bulunduğu videolarına yeni bir iddia ile devam etti. Peker, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela‘ya uyuşturucu kaçakçılığında yeni bir güzergah belirlemek için gittiğini iddia etti.

CHP Milletvekili Fikri Sağlar Twitter’dan yaptığı açıklamada Erkam Yıldırım’ın Venezuela ziyaretiyle ilgili “Venezuela’ya test kiti ve maske götürmüş. Soralım o halde: Erkam Yıldırım kaç adet test kiti ve maske götürdü? Bunları kendi parasıyla mı aldı? Faturası nerede? Nasıl götürdü? Gümrükten nasıl geçirdi? Kime teslim etti? Böyle ulvi bir yardımın neden tek kare fotoğrafı yok? ifadelerini kulllandı.

TELE1’e konuşan Fikri Sağlar, Peker’in iddialarıyla ilgili, “Bugüne kadar Sedat Peker’in yaptığı açıklamalarla ilgili her hangi bir şey yapılmazken en son pazar günü yaptığı açıklamada özellikle Kutlu Savaş’ın öldürülmesi ile ilgili söylediklerinde, Atilla Peker gözaltına alınmıştır. Dolayısıyla iddia edilenlerin failleri kimse yargı tarafından soruşturması yapılması gerekir. Ancak böyle açıklığa çıkar.” diye konuştu. 

“PATATESİ BİLE REKLAMSIZ DAĞITAMAYANLAR VENEZUELA’YA GİDENLERİ REKLAM ETMEZ MİYDİ”

Peker’in iddialarına yanıt veren Binali Yıldırım oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya maske ve test kiti götürdüğünü söyledi. Yıldırım’ın açıklamalarının ardından, siyasiler ve sosyal medya kullanıcıları konu ile ilgili tepkilerini dile getirdiler.

Bir sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımda, “Resmi törenle verdikleri 3 kilo patatesi bile reklam yapan zihniyet, Venezuela’ya giden kitleri, maskeleri reklam etmez miydi?” ifaadelerine yer verdi.

CHP’li Özgür Özel Yıldırım’ın açıklamalarının ardından sosyal medyada, “Mustafa Elitaş’ın ifadesiyle ülkemizin dezenfektana muhtaç olduğu için bakan eşinden dezenfektan aldığı günlerde, son başbakanın oğlu Venezuela’ya test kiti ve maske yardımında bulunmuş… Keşke Ticaret Bakanlığı’na dezenfektan yardımında da bulunsaydı da kazıklanmasaydık!” açıklamasını yaptı.

Radyo programcısı  Nihat Sırdar ise, “Geçen sene Venezuela’dan peynir ithalatını konuşurken yani gerçekten peynir geleceğini düşünecek kadar saf olduğumuz günlerden geldiğimiz yere bakın.
Sizin gözünüzden #MemleketinDurumu nasıl görünüyor acaba?” ifadelerini kullandı.

Seçil Duygu Kasapoğlu isimli yurttaş ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erkam Yıldırım’ın Venezuela’da olduğu tarihlerde iki ülkedeki vaka sayılarını kıyasladı.

 

Peker’in Erkam Yıldırım ile ilgili iddialarında geçen tarih Şubat 2020. Şubat ayında Türkiye’deki koronavirüs vakaları 7 bin iken Venezuela’da 400…

Erkan Yıldırım Caracas Limanına giderek özel bölüm kiralammış mıdır?

CHP Aydın Milletvekili ve Meclis Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Sedat Peker’in iddiaları karşısında uzun süredir sessiz kalan Cumhurbaşkanlığını konuyla ilgili açıklama yapmaya çağırırken İçişleri bakanı Soylu'ya da verdiği önergede Erkan Yıldırım hakkında şu soruları yöneltti:

4- Eski Meclis Başkanı Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın Venezuela’daki Karakas (Caracas) Limanına giderek özel bölüm kiraladığına yönelik ve uyuşturucu sevkiyatı ile ilgili iddialar araştırılacak mıdır?

5- Ağustos 2020’de Venezuela’dan sıfır gümrük ile taze peynir, pirinç, yulaf, ayçiçeği tohumu dahil çok sayıda ürün ithal edileceğine dair çıkan kararnamenin ardından Ekim 2020’de Venezuela’da peynire gizlenmiş 108 paket uyuşturucu ele geçirildiği basına yansımıştır? Bu uyuşturucu Türkiye’ye mi getiriliyordu? Konu hakkında soruşturma yapılmış mıdır?

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…