3 Yeni bakan atandı, dezenfektan Bakan götürdü!

21 Nisan 2021
3 Yeni bakan atandı, dezenfektan Bakan götürdü!

Resmî Gazete’nin mükerrer sayısında yeni bakanlar açıklandı. Bir bakanlığın ikiye bölünmesinin ardından mükerrer sayıda yeni bakanlıklara atanan isimler açıklandı. Ticaret Bakanlığında ise dezenfektan bakan götürdü.

Yeni açıklanan kabinede dezenfektan skandalının ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevine son verilirken yerine AKP’li milletvekili Mehmet Muş atandı. Yeni açılan bakanlıklar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ise Vedat Bilgin atandı.

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş’un bakan olarak atanmasının ardından, AKP’nin Meclis’te 288 koltuğu kaldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ikiye ayrılmasıyla birlikte bakanlık sayısı 17’ye çıktı. Ruhsar Pekcan ve Zehra Zümrüt Selçuk’un görevden alınmasıyla birlikte kabinede tek kadın bakan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına atanan Derya Yanık oldu.

DEZENFEKTAN SKANDALI

Ticaret Bakanlığı'ndan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan’a ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 9 milyon liralık dezenfektan alındığı iddialarına ilişkin olarak dün öğleden sonra açıklama yapılmıştı. Bakanlık, Nanoksia Biyoteknoloji şirketinden 507 bin 880 liralık ürün alındığını doğrularken, “Piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirildi” ifadelerini kullanmıştı.

“USULÜNE UYGUN BİR BİÇİMDE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR”

Bakanlık açıklamasında, bakanlığın pandemi döneminde KDV hariç yaklaşık 6.56 milyon TL tutarında maske, alkol bazlı dezenfektan, siperlik, eldiven gibi ürün tedariği yaptığını belirterek, “KDV hariç 507,880 TL'lik dezenfektan Nanoksia Biyoteknoloji firmasından ilgili mevzuatın emredici hükümleri çerçevesinde gerekli tüm ürün/fiyat araştırmaları yapılarak, piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirilmiştir” denilmişti.

ALBAYRAK'A YAKIN İSİM

Mehmet Muş, siyaset kulislerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yakınlığıyla biliniyor.  

2014 yılında AK Parti MYK üyeliğine seçilerek AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşleri Başkanlığı görevinde bulunan Muş, AK Parti’nin 2. Olağanüstü Kongresinde tekrar MKYK üyeliğine seçildi.

Muş, AK Parti Grup Başkanvekilliği, MYK üyeliği yaptı ve İstanbul Milletvekilliği görevini yürütüyordu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Derya Yanık’ın FETÖ’ye ilişkin paylaşımları akıllara geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnamelerle kabineye 3 yeni bakan atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Derya Yanık’ın, 2013-2014 yıllarında FETÖ’ye ilişkin yaptığı paylaşımlar akıllara geldi.

İşte o paylaşımlar;

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…