Militarizme, Darbelere ve Diktatörlüğe Karşı Sanatın Gücüyle..

16 Nisan 2021
Militarizme, Darbelere ve Diktatörlüğe Karşı Sanatın Gücüyle..

Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği’nin bu yıl birincisi düzenlenen, Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası temalı Karikatür Yarışması sonuçlandı. Başvuru süresi 31 Mart’ta tamamlanan yarışmanın Jürisi, 5 Nisan 2021 tarihinde toplandı ve dereceye giren ilk altı eseri belirledi. 

Seçilen eserlerin, şartname esasları dahilinde yapılacak itirazlar için 14 Nisan 2021 tarihine kadar www.adamder.org.tr adresinde paylaşılmasının ardından, durum değerlendirmesi yapan yarışma jürisi, 15 Nisan 2021 tarihinde toplanarak, Yönetim Kurulu üyeleri ve ödül alan yarışmacıların da katıldığı çevrimiçi toplantıda yarışma sonuçlarını ilan etti.

Aynı tarihte, ödül alan eserlerle birlikte sergilenmeye değer görülen karikatürler de küratör Doç. Dr. Cem Güzeloğlu tarafından hazırlanarak, www.artsteps.com adresinde Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası Ulusal Karikatür Yarışması adıyla ziyarete açıldı.

Yarışmaya katılarak, militarizme, darbelere ve diktatörlüğe karşı mücadeleye sanatın gücüyle katkı sunan tüm yarışmacılara, değerli jüri üyelerine ve Leman dergisi’ne teşekkür ediyor, bu yıl birincisini düzenlediğimiz yarışmanın çizer dostlarımızın da katkılarıyla geleneksel hale gelmesini diliyoruz.

ADAM-DER Yönetim Kurulu

**

ÖDÜLLER

Birincilik: Mehmet Atamer

İkincilik Ödülü: Oğuz Gürel

Üçüncülük: Muammer Olcay

Mansiyon: Hicabi Demirci

 

Mansiyon: Seyit Saatçi

Mansiyon: Tuna Ceylan

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…