Geç kalmış Hitler taklitçisi: HDP'yi kapatmayan AYM kapatıla, apoletler söküle

6 Nisan 2021
Geç kalmış Hitler taklitçisi: HDP'yi kapatmayan AYM kapatıla, apoletler söküle

Emekli amirallerin yayınladığı bildiri üzerinden CHP’yi ve Kılıçdaroğlu’nu hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Darbeler tarihi bir bakıma CHP tarihidir. CHP yönetimi demokrasi için bir tehdittir. Bildiride görülmeyen imza Kılıçdaoğlu’na aittir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli 'nin 2015'ten bu yana yaşadığı köklü ve hızlı değişim süreci bugünlerde HDP'nin kapatılma davası ile ve şimdi emekli amirallerin bildirisi ile zirvesine ulaştı. Konuşma uslubu giderek Hitler'i andıran Bahçeli, huy ve davranışlarını da adeta ondan almış gibi. 2004'de hükümete muhtıra versin diye 313 general ve amirale 17 sayfa mektup yazan bu adam, 2015'e kadar Erdoğan'a etmediği küfür kalmamıştı. Bugün onun gölgesi, başlıca destekçisi, ikiz kardeşi, tetikçisi gibi. Konuşmaları giderek Hitler'in, sinirli, ertrafına hakaret, emir ve tehdit yağdıran, hezeyanlı nutkuklarını andırır oldu..

Bugünkü grup konuşması da öyle. Fakat geç kalmış bir Hitler takilitiçisi gibi.. HDP'yi kapatma iddianemesini reddeden AYM'nin kapatılmasını, amirallerin apoletlerinin sökülüp emeklilik haklarının elinden alınmasını istedi..

**

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Emekli amirallerin bildirisi demokrasinin tarihinde kara bir lekedir bu lekeyi temizlemek demokrasinin hukukun ve milli iradenin vefa borcudur.

Emekli amirallerin bildirisi bir darbe çağrısı değilmiş, tam tersine bir demokrasi çağrısıymış bu çağrı bal gibi darbe çağrısıdır. Bu bildiri hukuk gaspı, milli iradeye doğrulmuş bir silahtır.

Bize göre 4 Nisan çıkışını detaylarıyla ele almak şarttır bunlar denizci değil denizcilerin yüz karasıdır. Bunları deniz nasıl tutuyorsa hukuk da öyle tutmalı, cürretlerinin bedelini ödemelidir. Bu aklı kim vermiştir. Bu emekli amirallerin madem bazı konularda düşünce ve itirazları vardır.

Hiç kimse sinir uçlarımızla oynamasın. Darbeler savaşı kapanmıştır. Darbe demek uçurum, hıyanet, kan, gözyaşı ve mağduriyet demektir. Darbe demek tarihin gerisine düşmek demektir.

Darbe heveslileri, bildiri başında zaman öldüren hayasızlar, muhtıracı münafıklar, elindeki silahı millete çevirmeyi aklından geçiren vatansızlar önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetindedir. Ve böylesi bir an geldiğinde ya şerefimizle şehit oluruz ya da şerefsizleri birer birer toprağa gömeriz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yine Marmaris’te bulunduğu bir zamanda kamuoyuna sunulan bildiri ayaklarımızın altında çiğnemiştir. İbreti alem için 104 amiralin rütbeleri sökülmeli, emeklilik hakları ellerinden alınmalıdır. Arkasında kim var önünde kim duruyor alayı ortaya çıkarılmalıdır.

Şimdi bu bildiriye imza atanların hesap verme vakti gelmiştir. İbreti alem için, 104 emekli amiralin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları ellerinden alınmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Bildiriyle ilgili adli ve idari soruşturma derinleştirilerek tekemmül ettirilmelidir."

CHP’Yİ VE KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

"CHP yönetimi bir kere daha demokrasiyle ters düşmüştür. Bir kez daha darbe hasreti çeken çapulcularla birleşmiştir.

Darbeler tarihi bir bakıma CHP tarihidir. Darbelerle yüzleşmek CHP ile yüzleşmek demektir.

Bu yandan çarklı tankların arasından atlayıp zıplayıp Bakırköy belediyesine gitmişti. Ey kendini bilmez 4 Nisan bildirisinin neresi sahte gündem. Daha hangi hallede parmak sallayacaksın. Kılıçdaroğlu’nun pusulası bozuktur. Bildiride görülmeyen imza Kılıçdaoğlu’na aittir.

4 Nisan bildirisine itiraz etmek için daha neyin olması gerekmektedir. CHP yönetimi faziletsiz bir zihniyetten başka bir şey değil.

104 amiralin içinde bir İP’linin de olması suç üstüdür. İP’in başkanı zevzeklikle suçlamıştır. 104 şuursuz sadece gevezelik mi yapmıştır, İP’in başkanı zevzek arıyorsa etrafını kolaçan etmelidir. Darbe heveslileri zevzek değil haysiyetsizdir. 4 Nisan bildirisine karşı amasız fakatsız duruş göstermeyen siyasi kadavralardır. Gerçek demokrasiyi biz savunacağız. Milletin hukukunu biz muhafaza edeceğiz.

CHP yönetimi demokrasi için bir tehdittir.

HDP’nin iddianamesini Yargıtay Başsavcılığına iade eden zat hainlerin karşısına çıkacak yüreği gösterebilecek midir? Anayasa Mahkemesi’nin başkan ve üyeleri bunu gidip şehit analarına söyleyin. Biz millet ne diyorsa ona göre hareket ediyoruz."

“ANAYASA MAHKEMSİ’NE KİLİT VURULMALI”

"AYM’nin kararı bizim açımızdan yok hükmündedir. AYM’nin HDP’yi arkalayan kararı yok hükmündedir. AYM adil ve hakkaniyetli bir karar vermemiştir. Bu vatanda bulunmamızın usul sorunları var mı? Usul eksiklikleri var diye iade eden zat hainlerin karşısına çıkabilecek yüreğe sahip midir? Biz millet ne diyorsa ona göre hareket ediyoruz. HDP’ye zaman kazandıran AYM’nin hassasiyet göstermediğini görüyoruz. Mahkeme başkanının tarafsızlığı söz konusu değil.

AYM bugünkü haliyle devam edemez. AYM’nin kapatılması ile ilgili teklifimizi sulandırmaya çalışanları şaşkınlıkla izlediğimizi herkesin bilmesinde fayda vardır.
PKK’nın siyasi ayağı HDP kapatılmalıdır.

Anayasa Mahkemesi kilit vurularak yeni baştan yapılması adalet siyaset demokrasi sorunudur.

Anayasa Mahkemesi ayet hükmü değildir. Zamanın ruhuna göre yapısı değişebilecektir. Hiç kimse bize kurum hatırlatma yapmasın. Biz neyin ne olduğunun farkındayız. Anayasa Mahkemesi devam edemez.”

Bahçeli 2004'de 313 generale ‘Uyarı yap’ mektubu göndermiş

Emekli amiraller’ için, “Emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 2004’te 313 generale “siyasi iktidarı uyarmaları” için mektup yazdığı ortaya çıktı.

103 emekli amirali “vesayetçi” olarak nitelendiren ve “Bildirinin arkası ve önü kararlılıkla araştırılmalı, bu rezaletin içinde kimlerin olduğu tevsik ve tespit edilmelidir” diyen MHP lideri Bahçeli’nin 2004 yılında başta Genelkurmay Başkanı, 313 generale “siyasi iktidarı uyarmaları” için ‘Tarihi görev çağrısı’ başlıklı 17 sayfa mektup yazdığı ortaya çıktı.

Hürriyet’in haberi için TIKLAYINIZ

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…