Polis ablukasına rağmen kadınlar vazgeçmiyor

2 Nisan 2021
Polis ablukasına rağmen kadınlar vazgeçmiyor

Küçükçekmece kadın platformunun düzenlediği, ‘’İstanbul Sözleşmesi Bizimdir, Kararı tanımıyoruz’’ eylemi polis ablukası altında gerçekleştirildi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 2011 yılında TBMM'de onaylanan İstanbul Sözleşmesinin, Cumhurbaşkanı Kararnamesi’yle fesh edilmesinin ardından Kadın örgütleri 81 ilde kararı protesto ediyor. Mersinden, Edirne’ye, Sinop’tan Antalya’ya kadınlar meydanları sokakları doldurarak kararı tanımadıklarını haykırıyor.
Eylemler kapsamında dün akşam saatlerinde Küçükçekmece kadın platformu üyeleri Sefaköy Arel üniversitesi önünde toplanıp, Fevzi çakmak meydanına sosyal mesafe kurallarına uyarak hazırlamış oldukları birer metre aralıklı mor kurdeleleri ile yürümek istedi. Polis pandemiyi bahane ederek yürüyüşe izin vermedi. Alanda toplanan kadınlar polis ablukası altında basın açıklamalarını gerçekleştirdi.
Küçükçekmece Kadın Platformu üyelerinden Çağla Akdemir basın açıklamasını sloganlar eşliğinde okudu.
Çağla Akdemir basın açıklamasında; İstanbul Sözleşmesi psikolojik, fiziksel, cinsel şiddetin yanı sıra, ısrarlı takip, zorla evlendirme, taciz gibi kadına yönelik şiddetin her türünü içerirken şiddeti önlemek için devletin yapması gereken görev ve sorumlulukları da belirliyor diye belirtti.
Ayrıca Kara propaganda yapıyor; yalan söylüyorlar. Türkiye’de yaşayan her kadın, her çocuk, her LGBTİ+ birey bu yalanlar ile şiddete mahkûm edilmek isteniyor, dedi.
“Sözleşme aile yapısını bozuyor” diyorlar. Yalan söylüyorlar. Bozulmasın dedikleri aile yapısı, kadınların şiddet gördüğü, can korkusu ile yaşadığı, çocukların istismara uğradığı ve kadınların, çocukların şiddete karşı korunmadığı bir yapıdır! Diye belirterek açıklamayı sonlandırdı.
Alanda bulunan kadınlar ‘’ kararı geri çek, sözleşmeyi uygula’’ sloganları eşliğinde meydanı terk etti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…