Kılıçdaroğlu dokunulmazlık fezlekeleri ile ilgili konuştu..

25 Şubat 2021
Kılıçdaroğlu dokunulmazlık fezlekeleri ile ilgili konuştu..

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanlığı’na gönderilen fezlekelere ilişkin “Yıllardır söylüyorum. Bir partinin genel başkanı mahkemeye hakim tayin edemez, ben dahil” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray kent merkezinde esnaf ve sanatkarları ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "33 fezlekenin TBMM'ye gelmesi konusunda ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Bir partinin genel başkanı mahkemeye hakim tayin edemez, ben dahil bütün siyasi partiler için söylüyorum. Siyasi partilerin genel başkanları, mahkemeye hakim tayin edemez. Mahkemeye hakim tayin ediyorsa orada o hakime güven olmaz. Bugüne bakın, günümüze bakın, yargı bağımsızlığı var mı? Yargı bağımsızlığı yok. Erdoğan'ın talimatını savcılar derhal yerine getiriyor mu? Derhal yerine getiriyor. İstediği adamı hapse attırıyor mu? İstediği adamı hapse attırıyor. Şu konuşma üslubuna bakın, 'Meclis'e gelecek eller kalkacak, inecek.' Ya 'Eller kalkacak, inecek.' dediğin adamlar bu milletin seçtiği milletvekilleri. Bu milletvekillerinin bir iradesi yok mu? Bu milletvekilleri 'Ya şu dosyaya bir bakalım.' demeyecek mi? Erdoğan diyor ki 'Demeyeceksiniz. El kaldırıp, indireceksiniz.' Ne demek bu? 19 Mayıs hareketlerini yapacaksınız Meclis'te. Bu ülkeye yazıktır, bu millete yazıktır. Böyle bir yönetim tarzı olur mu? Bu yönetim tarzı akıldan uzak bir yönetim tarzıdır, inada dayanan, deve inadına dayanan bir yönetim tarzıdır. Tutturmuş bir inat gidiyor. Allah akıl, fikir versin. Başka bir şey demiyorum."

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…