Gare’deki mağaranın görüntüleri yayınlandı. Esirler bombalandı mı?

22 Şubat 2021
Gare’deki mağaranın görüntüleri yayınlandı. Esirler bombalandı mı?

 TSK’nin 41 uçak, helikopter, SİHA ve özel birliklerle 4 gün boyunca Gare’ye yaptığı operasyonda 13’ü esir 16 askerin yaşamını yitirdiği mağaranın görüntüleri yayınlandı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri’ni 10 Şubat’ta 41 uçak, çok sayıda helikopter, SİHA ve özel birliklerle karadan ve havadan Federe Kürdistan Bölgesinde bulunan Garê’ye yönelik yaptığı operasyonda 13’ü esir 16 askerin yaşamını yitirdiği mağaranın görüntüleri yayınlandı. Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) yayınlandığı görüntülerde, askerlerin “infaz edildiği” ileri sürülen mağaranın bombalandığı görülmekte. Bombalama sonucu mağaranın giriş kısmının moloz yığınına dönüşmüş durumda.

 

GAZ MASKELERİ BULUNDU 

Büyük çukurların oluştuğu, ağaçların yandığı ve roket izlerinin bulunduğu alanda, TSK’ye ait çok sayıda lojistik, yiyecek, sağlık malzemesi yanı sıra gaz maskeleri bulunuyor. Söz konusu alanda bırakılmış çok sayıda kazma, kürek, balyoz ve manivela ile boş çuvallar dikkati çekiyor.

ULUSLARARASI KURUMLARA ÇAĞRI 

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ölümü üzerine yemin ettiği KCK Yürütme Konsey Üyesi Murat Karayılan, uluslararası örgütlere çağrıda bulunarak, “gelip naaş ve mağaradan numune alsın araştırsın” dedi. Karayılan’ın çağrısı bu akşam Sterk TV’de yayınlanacağı belirtilirken, Gare’deki görüntülerin tamamına ANF’nin internet sayfası üzerinden ulaşılabilir./ Mezopotamya Ajansı

HPG AÇIKLAMASI: ESİRLER KİMYASALA ÖLDÜRÜLDÜ

ANF'de yer alan haberde HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şöyle denildi:

Gare bölgesinde 10-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen sömürgeci soykırımcı Türk devletinin işgal saldırısı ve buna karşı gelişen gerilla direnişinin sonuçlarını netleştirerek kamuoyunun bilgisine sunma çalışmaları alandaki güçlerimiz tarafından sürdürülmektedir. 

İşgalci Türk devleti karadan ağır bir yenilgi alıp çekilmiş olmasına rağmen Medya Savunma Alanları’na ve özellikle Garê bölgesine dönük hava saldırılarını halen devam ettirmektedir. Gelişen bu hava saldırıları sonuçların netleştirilerek kamuoyu ile paylaşılmasını geciktirmektedir.

Gare bölgesine bağlı Siyane alanında bulunan esirlerin tutulduğu kampta yaşananların net ve somut bir biçimde anlaşılması için güçlerimiz bu kampa ulaşmışlardır. Ancak üzerinden 3 gün geçmiş olmasına rağmen esir kampında ve çevresinde ağır bir gaz ve kimyasal kokusu bulunmaktadır. Faşist TC ordusu tarafından bu kampa dönük savaş suçu kapsamında ele alınan ve kullanılması yasak olan kimyasal silah kullanıldığı için kampın içerisine girilememektedir. Büyük ihtimalle bu kamptaki herkes kimyasal gaz ile öldürüldükten sonra kurşunlanmıştır. Ulaşılan ilk belirtiler bunlardır.

Türk devletinin insanlıktan nasibini almamış faşistlikle esir kampına dönük gerçekleştirdiği katliamın iç yüzünün netleştirilmesi çalışmaları devam etmektedir. Ulaşılan net ve kesin sonuçlar ile 4 günlük Garê savaş bilançosu tüm boyutları ile yurtsever halkımızın ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.''

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı’na göre Türk devleti Garê alanının tümüne dönük 4 gün boyunca yoğun bir biçimde gelişen bombardıman eşliğinde hem alana yayılarak kalıcı bir biçimde yerleşmeyi hem de gerillanın elindeki esirleri ele geçirmeyi hedefliyordu.

40’ın üzerinde savaş uçağının onlarca İHA ve SİHA eşliğinde bölgeyi hedeflediği bilgisini veren HSM, 6’sı Siyanê köyünde esirlerin bunduğu kampı koruyan gerilla olmak üzere toplam 15 gerillanın şehit düştüğünü belirtti. HSM, işgalci Türk ordusunun tespit edilen kaybının 37 olduğunu açıkladı. Ayrıca iki Skorsky helikopterin darbelendiği ve alandan uzaklaşmak zorunda kaldığı kaydedildi. 

Açıklamanın devamında, alanda bulunan HPG militanına dayanarak şunlar söylendi:

'Gaz kullandılar. Gaz kullanımı ve bombardımandan dolayı burada bulunan esirler imha oldu. Onları infaz ederek suçu bizim üzerimize yıkmaya çalıştılar. Arkadaşlar yeni dönemin taktikleriyle bu tekniği etkisiz hale getirdiler. Kullanılan yoğun tekniğe rağmen gerilla onlara ağır darbe vurdu. 3 gün boyunca burada yoğun çatışma yaşandı, gerilla büyük bir direniş sergiledi.”

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…