Boğaziçi'nde yeni gözaltılar, binalarda keskin nişancılar?

1 Şubat 2021
Boğaziçi'nde yeni gözaltılar, binalarda keskin nişancılar?

Tutuklanan arkadaşları için okul önünde basın açıklaması yapmak isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis izin vermedi. Basın açıklaması öncesi Etiler'de toplanan çok sayıda Boğaziçi öğrencisi gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne  AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla, AKP'li Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasıyla başlayan protestolar yaklaşık 1 aydır devam ediyor.

Son olarak, Üniversitesdeki bir sergide Kabe'nin olduğu bir görselde LGBT renklerinin yer almasıyla ilgili başlayan tartışmalar ve soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Sergi ile ilgili olarak "Boğaziçi Direnişine Emek Veren ve Dayanışmayı Yüreğinde Hissedenler" imzasıyla yayımlanan açıklamada ''Bu serginin beraber mücadele ettiğimiz Müslüman arkadaşlarımızın değerlerini tahkir edici bir eylem olduğu iddiası söz konusudur. Sergiyle ilgili inanç üzerinden dile getirilen hassasiyetlerin farkındayız. Her sanat eseri eleştiriye açıktır. Ancak, sanat eserlerinin yargılanması gibi bir durum en basit haliyle ifade özgürlüğünün kısıtlanmasıdır. Direnişimizi bitirmek isteyen iktidar ve medyası konuyu bilinçli olarak saptırmaya çalışmaktadır.'' ifadesi yer almıştı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bir çağrıda bulunarak, tutuklanan arkadaşları için bugün üniversitenin Güney Kampüs kapısı önünde basın açıklaması yapılacağını duyurdu. Üniversite önünde toplanmak isteyen öğrencilere polis izin vermedi, okulun önü polis barikatı ile kapatıldı.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Boğaziçi Dayanışması hesabından yapılan paylaşıma göre, Etiler'de toplanan öğrencilere polis müdahale etti. Çok sayıda öğrencinin gözaltında olduğu belirtiliyor.

 

OKULUN ÖNÜNE POLİS BARİKATI, KESKİN NİŞANCI

Öte yandan basın açıklaması için çağrının yapıldığı Güney Kampüs girişini polis barikat ile kapattı. Öğrencilerin giriş ve çıkış yapmalarına izin verilmiyor.

Polisin civardaki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirmesi de dikkat çekti.

VALİLİK YASAKLAMIŞTI

İstanbul Valiliği bugün Boğaziçi Üniversitesi önünde öğrencilerin çağrısıyla yapılması planlanan eylemlere ilişkin açıklama yapmış, Beşiktaş ve Sarıyer'deki gösteri ve miting yasağının 5 Şubat'a kadar süreceğini duyurmuştu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…