İşte Necip Fazıl Gerçeği!

1 Şubat 2021
İşte Necip Fazıl Gerçeği!

Tarihçi, yazar Ümit Doğan kendisine ait sosyal medya hesabından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'CHP Parti Meclisi üyesiydi' açıklaması yaptığı Necip Fazıl Kısakürek hakkında çarpıcı bir paylaşım yaptı.

Sık sık muhafazakar camiadan isimlerle bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ahmet Hoca Enstitüsü adı altında toplanan bir grupla bir araya geldiğinde sağ-sol kavramlarına da karşı olduğuna değinen CHP lideri, ''21. Yüzyılın sorunlarını 18. yüzyıl kavramlarıyla mı çözeceğiz. Nedir sağcılığın, solculuğun kriterleri? Solcular kamu adına çalışır. Sağcılar kamu adına çalışmıyor mu? Solcular fakire yardım eder… Sağcılar fakire yardım etmiyor mu? Dolayısıyla bizim 18. yüzyıl kavramlarına hapsedilmiş bir siyasetle Türkiye'yi aydınlığa çıkarmamız mümkün değil. Yeni kavramlar üretmeliyiz" şeklinde açıklama yaptıktan sonra CHP'ye yönelik 'devlet partisi'' nitelendirmesine yönelik, ''Hepimizin dedesi, babası bir şekliyle CHP'liydi. Mesela önemli şairlerden Necip Fazıl Kısakürek CHP'nin Parti Meclisi üyesidir bir dönem.'' demişti. (16 Ocak tarihliThe Independentturkish)

Yazar Ümit Doğan ise, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Doğan, 8 maddede Necip Fazıl Kısakürek’i anlattı.CHP ile ilişkisine dair ilginç ve belgeli açıklamada bulundu. 

Arşiv belgeleriyle Necip Fazıl’ın neden ''Atatürk ve devrimlerine'' düşman olduğunu anlatan Doğan, “İşte üstad (!) Necip Fazıl’ın hikayesi” notunu düştü.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…