Fikri Sağlar hakkında soruşturma başlatıldı

4 Ocak 2021
Fikri Sağlar hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'li Fikri Sağlar hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, 30 Aralık 2020 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, “Türbanlı hâkim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takılıyor, bununla mücadele edilmeli” şeklindeki sözleri nedeniyle eski bakan Durmuş Fikri Sağlar hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216. maddesi kapsamında Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçundan, resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Fikri Sağlar ise soruşturma açılmasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

AKP "hukuk reformuna" hız kesmeden devam ediyor! Onların düşünce özgürlüğünden rahatsız olması normal de, değirmene su taşımaktan, can suyu vermekten bahsedenlere şimdi ne diyeceğiz?

Erdoğan da Kılıçdaroğlu da tepki gösterdi

Fikri Sağlar’ın sözlerine hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepki göstermişti.

Sağlar ise yaptığı açıklamada, “Kafasını kuma gömenlerden, ekseni kayanlardan, sağa-sola şirin görünmeye çalışanlardan olmadan bu gerçeği anlatmaya ve siyasal İslamcı ideolojinin laik demokratik Cumhuriyeti yıkma hedefine milyonlarca yurttaşımızla birlikte karşı çıkmaya sonuna kadar devam edeceğim” demişti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…