'Seçim olsa da iktidar size verilmeyecek'

15 Aralık 2020
'Seçim olsa da iktidar size verilmeyecek'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu TBMM’de kullandığı ifadelerle dikkat çekti. Çavuşoğlu’nun iktidar hakkında açıklamaları tepkilere neden oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurul’unda bakanlığının bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Çavuşoğlu, İYİ Parti Milletvekili Ahmet Erozan’ın “Bütçeyi iktisatlı kullanın. Yılın ikinci yarısı alacağız” sözlerine cevap verdi.

‘BIDEN’DAN MI UMUT BEKLİYORSUNUZ?’

Çavuşoğlu, “Hayrola, ne oluyor? Siz de mi Biden’dan umut bekliyorsunuz yoksa? Ülkede seçim yok. Seçim olsa da iktidarın size verilmeyeceğini biliyorsunuz. Yoksa darbe beklentiniz mi var nereden devralacaksınız, kimden devralacaksınız?” ifadelerini kullandı.

“NATO’DAN ÇIKMAYIZ, ONLAR ÇIKSIN”

Bakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, “Bazı NATO müttefiklerimiz diyor ki Türkiye’yi çıkaralım. Neden çıkayım, bizim gücümüzden rahatsız olanlar varsa onlar çıksın. Akdeniz’deki hak ve menfaatlerimizden yaptırım gelecek diye vazgeçmemiz söz konusu olamaz. AB çifte standart uyguluyor. Bunlar var diye Avrupa ile bağlarımızı koparmak gerçekçi mi? Sorunları aşarak ilişkileri geliştirmek istiyoruz” dedi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…