99 metal işçisi gözaltında!

24 Kasım 2020
99 metal işçisi gözaltında!

Gasp edilen hakları için Gebze’den Ankara’ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş Sendikası işçilerine polis müdahale etti.  İşçilerin polis tarafından engellenmesinin ardından gözaltına alınan kişi sayısı 99’a çıktı. Birleşik Metal-İş Sendikası gözaltıların protesto edildiğini duyurdu.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinden sendikal haklarının tanınması için Ankara’ya yürümek isteyen metal işçileri polis tarafından engellendi. Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler slogan atarak polisin tutumuna tepki gösterdi. Polis ile yaşanan arbedenin ardından önce 8 kişi gözaltına alındı, ilerleyen saatlerde ise gözaltı sayısı 99’a çıktı.

Tazminat ve ücret alacakları için Ankara’ya yürümek isteyen Somalı madencilerin örgütlendiği Bağımsız Maden- İş Sendikası'ndan örgütlenme uzmanları da metal işçilerine destek olmaya gittiği eylemde gözaltına alındı.

Metal-İş Sendikasından gözaltılara dir şu açıklma yapıldı:

Genel Merkez yöneticilerimiz ,
Gebze de iki şube yöneticilerimiz ve temsilcilerimiz
Nakliyat iş başkanı
Limter iş başkanı
Petrol iş gebze başkan yardımcıları

Kamil Kartal ve Başaran Aksu
desteğe gelen herkes gözaltında!

Başaran Aksu ve Kamil Kartal ,Somalı ve Ermenekli madencilerin örgütlendiği Bağımsız Maden- İş Sendikası örgütlenme uzmanları.

Aksu, “Ücretsiz izne zorlanan ve işten atılan arkadaşların durumunu bütün kamuoyunun tartışmasını sağlayacak bir eylem düzenliyor, Birleşik Metal-İş. Biz aynı kavgayı veriyoruz” dedi.

Birleşik Metal-İş'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Ülkenin dört bir yanında, işyerlerinde metal işçileri Gebze’de işçilerin ve yöneticilerimizin gözaltına alınmasını protesto ediyor" ifadeleri kullanıldı.

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…