Durum ortada ama Trump iktidarı kolay kolay bırakmayacak

5 Kasım 2020
Durum ortada ama Trump iktidarı kolay kolay bırakmayacak

Amerikan seçimlerinde oy sayım devam ediyor. Özellikle 5 eyallette oy dengeleri ilerleyen saatlerde Biden lehine değişiyor. Bu eyaletler Georgia, Nevada, North Carolina, Pennsylvania ve Arizona..

Demokratlar, Temsiciler Meclisinde Çoğunluğu korurken Senatoda 48-48 durumu eşitlemiş görünüyor. Azınlık üyelerle senatoda çoğunluğu elde edebilirler.

Valisi demokrat olan Pennsylvania'da seçimler ilginç bir seyir izledi. Uzun süre Trump lehine 600-700 bin farkla devam etti. Ancak son saatlerde aradaki fark oldukça azaldı. Bu azalmayı Trump'ın ekibi, Demokratların Pennsylvania'daki seçimi gaspetmeye çalışmakla değerlendiriyor. 

Bunun dışında CUmhuriyetçiler 4 eyalette, Wisconsin, Georgia, Pennsylvania ve Michigan'da  seçimler için itiraz etti. 

Bu arada Trump, oğlu ve kampanyasının yöneticileri, Demokratların son sayıma hile karıştırdığını iddia etmek için oy toplama süreci hakkında bir dizi komplo teorisi geliştirdi.

Eric Trump, ilk olarak aşırı sağcı QAnon komplo teorisiyle ilişkilendirilen ve birisinin oy pusulalarının yakıldığını gösteren bir hesap tarafından gönderilen bir video tweetledi. Ancak materyallerin örnek oy pusulaları olduğu ortaya çıktı ve Twitter, yanıltıcı klibi dağıtan orijinal hesabıhızla askıya alındı.

Trump'ın ruhani danışmanı, ABD Başkanı'nın yeniden seçilmesi için dua ayini düzenledi

Donald Trump'ın ruhani danışmanı Paula White-Cain, ABD Başkanı’nın yeniden seçilme çabalarını desteklemek için Tanrı'ya yalvaran bir dua ayinine liderlik etti.

Paula White-Cain, duasında özellikle, "Trump'tan seçimi çalmaya çalışan şeytani konfederasyonları" hedef aldı.

Dinsel törenden görüntüler sosyal medyada geniş çapta yayıldı.

Evanjelist isim, Beyaz Saray'ın İnanç ve Fırsat Girişimi'nin başına getirilmişti. Bu, bu durumun Kilise ile devletin ayrılığına aykırı olduğunu savunanların tepkisiyle karşılanmıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…