'Yerleşmişler burda bir sarayın bahçesine, ordan konuşuyorlar'

3 Kasım 2020
'Yerleşmişler burda bir sarayın bahçesine, ordan konuşuyorlar'
İzmir Seferihisar açıklarındaki 6.6 büyüklüğünde depremden 91 saat sonra  Rıza Bey Apartmanı enkazından 3 yaşındaki Ayda Gezgin sağ olarak çıkarıldı. Gezgin'in durumunun iyi olduğu belirtildi.

Ayda Gezgin

"Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı"

Çocuğu kurtaran ekipten Nusret Aksoy, "Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı. İlk çığlığını duydum. Daha sonra arkadaşlarıma söyledim. İsmini sordum, 'iyiysen elini sallayabilir misin?' dedim, elini kaldırdı salladı" dedi.

Ekipler, Uğur- Fidan Gezgin çiftinin kızı Ayda Gezgin'e ulaştı. Ekipler bina enkazı çevresinde hayat koridoru oluşturarak çocuğa ilk müdahalede bulundu. Serum takılan Ayda Gezgin için enkaz altına termal battaniye indirildi.  Sedyeye alınan çocuk, enkazdan kurtarılarak ambulansa taşındı. Çocuğun kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından şu twiti paylaştı:

Erkan Baş'tan çok sert tepki

TİP Genell başkanı Mecliste yaptiğı açıklamada Konca'nın bu twitini uzun süre hafızalarda kalacak bir tarzda tepki gösterdi.. Baş. '' Memleketin sağlık bakanına bakın..Ayda'nın acıyan bir yeri yokmuş... Ayda'nın anası yok anası! Sizin yüzünüzden Ayda'nın artık annesi yok!'' diye seslendi.. Baş şöyle devam ett:  Acıyan yeri yokmuş. Şov üstüne şov yapıyorlar. Bunlar halkın acısını, derdini, tasasını ne yaşadığını bilmiyorlar. Yerleşmişler burda bir sarayın bahçesine. Herşey güllük gülüstanlık gibi, ordan konuşuyorlar.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…