Ordu'da Alamut Kalesi gibi tarikat yurdu!

29 Temmuz 2020
Ordu'da Alamut Kalesi gibi tarikat yurdu!

Ordu'nun Gülyalı ilçesine bağlı Kestane Köyü'nde Ormanlık alanın içerisinde, kayanın üzerine yapılan tarikat yurdu "bu kadar da olmaz" dedirtti.

Türkiye bu aralar gündem siyasi tartışmalar kilitlense de ülkedeki cemaat ve tarikat yapılanmaları hız kesmeden devam ediyor.  Ordu'nun Gülyalı ilçesine bağlı Kestane Köyü'nde Ormanlık alanın içerisinde, kayanın üzerine yapılan tarikat yurdu "bu kadar da olmaz" dedirtti. 

Ensar gibi tarikat vakıflarının yurtlarında çocuklara yapılan istismarlar akla gelince, dağ başında ''bu bina çocukların çığlığını kimse duymasın diyemi'' dedirtiyor.

ALAMUT KALESİ GİBİ TARİKAT YURDU

Youtube üzerinden yayın yapan Babıali TV'de Gazeteci Mustafa Hoş ve Fatma Sibel Yüksek gündem yaratacak bir tarikat gerçeğini yeniden Türkiye gündeme taşıdılar.  

MENZİL BU KADAR DA OLMAZ DEDİRTTİ

Ordu'nun Gülyalı ilçesine bağlı Kestane Köyü'nde Ormanlık alanın içerisinde, kayanın üzerine yapılan tarikat yurdu "bu kadar da olmaz" dedirtti. Menzil Tarikatı'na ait olan yurt, 2018 yılındaki imar affı ile tamamen yasal hale getirildi. 
 

menzil-4-001.jpg

Program da ekrana yansıyan tarikat yurduna ilişkin Mustafa Hoş "Görünce direkt Alamut Kalesi geldi aklıma, Bu bir tarikat yurdu" yorumunda bulunurken, Fatma Sibel Yüksek ise ilk kez gördüğü bu görüntüler karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.      

menzil-3-001.jpg

Tarikat yurdu, köyden uzak bir noktaya, orman içerisine ağaçların kesilerek inşa edilmiş durumda. Ayrıca orman içerisine yüzlerce ağaç yok edilerek yol açılmış doğa dokusu tahrip edilmiş durumda.     

menzil-6-001.jpg

İşte Menzil Tarikatı'nın nasıl denetleneceği meçhul olan Alamut Kalesi vari o yurduna ilişkin görüntüler:  

menzil-1.jpg

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…