işte Avrupa'nın 'ÇÖP'ünü satın aldığımızın kanıtı

27 Temmuz 2020
işte Avrupa'nın 'ÇÖP'ünü satın aldığımızın kanıtı

Eurostat'ın verilerine göre Türkiye 2019 yılı itibariyle Avrupa'dan en çok atık ithal eden ülke Kendi atığını dönüştüremeyen Türkiye'nin kendisini kıskanan(!) Avrupa ülkelerinden plastik atık aldığı bu sefer sayılarla değil görüntülerle belgelendi.

Yıllardır Avrupa'nın bizi kıskandığı iddiasını sürdüren iktidar partisi ve Cumhurbaşkanı'nın "eeey!" çıkışları bir kenara dursun, Eurostat’ın paylaştığı verilere göre Türkiye, Avrupa’dan en çok plastik atık ithal eden ülke oldu. Türkiye’yi Hindistan, Britanya, İsviçre ve Norveç takip ediyor. En çok atık alınan ülke ise Britanya. Türkiye 2018’den beri atık ithalatına devam ederken bu konuda herhangi bir yasal sınırlama bulunmamakta.

Adana'da çekilen görüntülerde Tekel Caddesi yakınındaki Rüzgar Tepesi bölgesinde atıkların toplandığı ve yakıldığı görülmekte.

TÜİK’in 2019’da paylaştığı verilere göre, Türkiye’de toplam 2 bin 223 geri dönüşüm tesisi faaliyet göstermekte.

2018’de atıkların yüzde 67,2’i düzenli depolama alanlarına, yüzde 20,2’si de belediye çöplüklerine gönderilmiş.Geri dönüşüm tesislerine gittiği belirten çöpün oranı ise yalnızca 11,9. Bu verilere göre Türkiye atıklarının büyük bir kısmını geri dönüştüremeyen ülke.

screen-shot-2020-07-17-at-10-42-38.png

Kaynak: ABC

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…