Kılıçdaroğlu'ndan CB Erdoğan'a: Aldatılmadın, bilerek yaptın!

21 Temmuz 2020
Kılıçdaroğlu'ndan CB Erdoğan'a: Aldatılmadın, bilerek yaptın!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: " Aldatıldım değil, sen bilerek yaptın. Bilerek yaptın!" dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "27 Şubat 2014... Erdoğan FETÖ'den söz ediyor: 'Aldatılıyoruz, aldatıldık, ben dahi aldatıldım.' E sen çocuk muydun? Aldatıldım değil, sen bilerek yaptın. Bilerek yaptın! Bu ülkenin en önemli kuruluşlarından birisi Milli İstihbarat Teşkilatı... En saygın kuruluşlarından birisi Milli İstihbarat Teşkilatı... MİT, her MGK toplantısına bu FETÖ ile ilgili raporu getirdi mi, getirdi. Okudun mu, okudun. Gereğini yaptın mı, yapmadın! Aldatıldık diyor. Ne aldatılması. Eğer aldatıldıysan, bir terör örgütü devletin tepesindeki en önemli kişiyi aldatma kapasitesine sahipse senin o koltukta oturmaman lazım. Oturduğun her dakika vatana ihanet ediyorsun." Kılıçdaroğlu ayrıca, "251 şehidin kanı ne olacak? Sen Marmaris'te saklanırken 251 kişi meydanlarda hayatını verdi. Ne yüzünden? Beni kandırdılar... Seni kandırmadılar. Bir ipte iki cambaz oynamaz demişler. Cambazlardan biri düştü, diğeri hala yerinde duruyor" diye belirtti.

"BÜTÜN CESUR GAZETECİLERİ SELAMLIYORUM"

Kılıçdaroğlu, tutuklu gazetecilere de değinirken, "24 Temmuz Basın Bayramı aslında ama Türkiye’de bir basın bayramı havası yok. Gerçekleri yazan, kalemini satmayan, Saray’a itaat etmeyen gazeteciler cezaevinde. Doğruları yazan, kalemini satmayan bütün gazetecilere şükran borçluyuz. Barış Pehlivan’ı Murat Ağırel’i, Hülya Kılınç’ı ve Müyesser Yıldız’ı selamlıyorum. Onlar kalemlerini satmazlar. Bütün cesur gazetecileri selamlıyorum" diye belirtti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…