Trump: Seattle, yerli teröristlerin egemenliğine geçti

11 Haziran 2020
Trump: Seattle, yerli teröristlerin egemenliğine geçti

ABD Başkanı Donald Trump, Washington eyaletine bağlı Seattle kentindeki göstericilerin belediye ve meclis binalarını binasını işgal etmesine, "Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti" ifadesiyle tepki gösterdi ve 'kanun ve nizam' çağrısında bulundu. 

The police have abandoned a precinct station in the Capitol Hill neighborhood.

Başkan Trump Çarşamba günü geç saatlerde “yerli teröristlerin” George Floyd protestoları arasında Seattle'da bir bölgeyi ele geçirdiğini ve kentin “radikal sol Demokratlarını” huzursuzluğa katkıda bulundukları için suçlayan bir twit attı.

Trump, "Radikal Sol Vali JayInslee ve Seattle Belediye Başkanı, büyük Ülkemizin daha önce hiç görmediği bir seviyede alay konusu ediliyor." "Şehrini ŞİMDİ geri al. Bunu yapmazsan, ben yaparım. Bu bir oyun değil. Bu çirkin Anarşistler HEMEN teslim alınmalı.''

Trump, "Radikal solcu Demokratlar tarafından yönetilen Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti. Kanun ve nizam!" ifadesini kullandı. 

Floyd gösterileri ve 'iç terör' tartışmaları

Minneapolis'ta 46 yaşındaki Floyd, 25 Mayıs'ta, gözaltına alındığı esnada bir polisin boynuna 8 dakika 46 saniye boyunca basması sonucu yaşamını yitirmiş ve bu olayın görüntülerinin sosyal medyada yayılması, ülkedeki polis şiddetini bir kez daha gündeme getirmişti. 

'Polis reformu' ve 'ırkçılığa son' talebiyle başlayan gösterilerde, başkent Washington DC de dahil olmak üzere birçok büyük şehirde şiddet ve yağma olayları olmuş, şehirlere Ulusal Muhafızlar görevlendirilmişti. 

Trump ise olayların ardında, 'Antifa ve radikal sol grupların' olduğunu öne sürmüş ve bu grupları 'iç teröristler' olarak nitelemişti. 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…