Sokağa çıkma yasağı iptal-Nasılsa yapabiliyorum!

5 Haziran 2020
Sokağa çıkma yasağı iptal-Nasılsa yapabiliyorum!

İster sokağa çıkartmam ister kararımdan döner çıkın derim, ya da dışarıdayken içeri girme yasağı ilan eder biraz da öyle eğlenirim! Nasılsa yapabiliyorum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece yarısı kararıyla alınan sokağa çıkma yasağını iptal ettiğini tweeter hesabında yaptığı açıklama ile ''vatandaşlarına'' tebliğ etti. Sanki bir kabustan uyanmış gibi; zam, zülüm ve işkenceyi vatandaşa reva gören kendisi değilimiş gibi 'vatandaşı' bir an için düşünür oldu.. 

Vatandaşının özgürlüğü herşeyden önce gelmeliydi ..Ama hangi özgürlüktü bu? Twitini yazdırırken aklına düşerdi nasılsa..

Yazdı:

Gönlüm razı olmadı!

''Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelge ile bu hafta sonuda 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dun gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı tekrar gözden geçirmeye yöneltti.

'Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacagi anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı'' açıklaması yaparak kararı iptal ettiğini duyurdu.

Böylece Erdoğan'ın gönlünün neye razı olmadığı (ekonomik sonuçlar) anlaşıldı. Aslında hangi vatandaşları düşündüğü, kimler için içinin cız ettiği ve onların hangi özgürlüğünü önemsediği ortaya çıktı. Vatandaş dediği işçi karıncalar sokağa çıksındı tabi. Enfekte olmaları, sonuçta ölmeleri sorun değil. Onlardan çok var.. Karıncaların fıtratında var nasılsa.. Ama onlar sokağa çıkmazsa, onun en sevgili ''vatandaşlarıı'' sermaydarlarının çarkı dönmezdi..

Kararın değişmesi, yani bu halisane tutum, her nedense sosyal medyada Kemal Sunal'ın bir filminde “Ağam eğlenir bizimle” repliği ile alay konusu oldu. Nedeni bir türlü anlaşılamadı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…