Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek hayatını kaybetti

7 Mayıs 2020
Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek hayatını kaybetti

Ölüm orucuna 322’inci gününde ara veren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek vefat etti. 5 Mayıs’ta ölüm orucuna ara veren ve hastaneye kaldırılan Gökçek için Grup Yorum’un Twitter hesabından açıklama yapıldı.

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, maruz kaldıkları konser yasaklarının kaldırılması, kırmızı bültenle aranan üyelerinin listelerden çıkartılması ve çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması gibi taleplerle ölüm orucuna girmişti. Helin Bölek, 3 Nisan’da, eyleminin 288’inci gününde vefat etmişti.

Gökçek’in babası Ahmet Gökçek, kamuoyuna “Oğlum yaşamak istiyor, açlık grevine ses verin” çağrısı yapmış sanatçı Haluk Levent, Gökçek için Adalet Bakanlığı ile görüştüğünü açıklamıştı. 

Twitter üzerinden yapılan paylaşımda, "Az Önce İbrahim Gökçek'in Kaldırıldığı Hastanede Şehit Düştüğü Haberini Aldık! Bütün Halkımızın, Gönlü Bizimle Atan Tüm İnsanlığın Başı Sağ Olsun!" denildi. 

Gökçek, konser yasakları ve baskılara karşı ölüm orucu eylemine başlamıştı. Ölüm orucuna giren bir diğer Grup Yorum üyesi Helin Bölek ise geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirmişti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…