Polis sığınmacıların çitleri aşması için Yunan sınır muhafızlarına gaz sıktı

6 Mart 2020
Polis sığınmacıların çitleri aşması için Yunan sınır muhafızlarına gaz sıktı

Türkiye-Yunanistan sınırının Kastenias bölgesinde bugün gerilim bir kez daha tırmandı.

Reuters muhabirinin aktardığına göre Yunan tarafından sığınmacıların oluşturduğu kalabalığı dağıtmak için tazyikli su sıkıldı. Türk tarafı, bunun karşılığında tellerin Yunanistan tarafına gaz bombaları attı.

Reuters muhabiri saldırının uçaklar tarafından koordine edildiğini, göçmenlerin sınır çitlerini geçmesine yardımcı olmak için Türk polisi tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Perşembe günü sınır bölgesini ziyaret ettikten sonra gazetecilere verdiği demeçte. “Yunanistan bize gaz bombası atıyor, sınırdaki polis karakollarımıza gaz bombası atıyor. Buna cevap veriyoruz.” demişti.

İdlib'de resmi rakamlara göre 36 askerin ölümüyle sonuçlanan Suriye ordusunun saldırısından sonra Ankara, sığınmacıların Avrupa Birliği topraklarına geçişini durdurmayacağını duyurmuştu. Sınırdan çekilen birçok görüntü, Yunan güvenlik kuvvetlerinin sınırı geçmeye çalışan sığınmacılara sert müdahalelerde bulunduğunu gösteriyor.

Çatışmaları ulusal güvenlik için bir tehdit olarak nitelendiren Yunanistan hükûmeti, onbinlerce mültecinin Avrupa ülkelerine sığındığı 2015 yılının tekrarlanmaması için AB'den yetkilileri durumu gözlemlemeleri için sınıra çağırmıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…