Adam-Der: Bir Durun Artık!

8 Şubat 2020
Adam-Der: Bir Durun Artık!

''12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 darbe dönemlerinde düşünceleri nedeniyle mesleklerinden uzaklaştırılmış ve yıllardır gasp edilmiş hakları için mücadele eden bizler, üyemiz Bahadır Altan’a uygulanmak istenen bu açlıkla terbiye uygulamasının ne anlama geldiğini çok iyi biliriz'' 

Bir Durun Artık !

Bu ülkeyi uçurumunuza teslim etmeyeceğiz.

Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği (Adam-Der), CNN Türk canlı yayınında iktidarı eleştirirken sözleri kesilen ve ardından Pegasus Havacılık’taki işine son verilen Bahadır Altan’a sahip çıktı.

Yapılan açıklamada, “Hakikatleri açıklamanın bedeli Bahadır Altan’ın işine son verilerek ödettirilmek istenmektedir. Bu tutum demokrasiden, özgürlüklerden yana olan, gerçekleri açıklamaktan çekinmeyenler için sürpriz olmamıştır” denildi.

Bahadır Altan dün twitter da yaptığı paylaşım ise şöyle;

Freni patlamış kamyon düzeni suçluyu buldu!

Pegasus iş akdimi fesh etti.

Hakikatı gizlemeye gücünüz yetmez.

Ne vız gelen tehditleriniz, ne işten atmalarınız bizi susturamaz.

Bu ülkeyi uçurumunuza teslim etmeyeceğiz.

Mücadeleye devam.

https://twitter.com/BahadrAltan1/status/1225751794732720128?s=20

Adam-Der açıklamasının tam metni;

Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği üyesi Savaş Pilotu emekli asker Bahadır Altan, bir TV kanalında Sabiha Gökçen Havalimanında 5 Şubat akşamı yaşanan kaza ile ilgili katıldığı programda, keyfiliğe ve hesap bilmez tutumlara karşı siyasi iktidarı uyaran,“Bir durun artık” şeklinde başlayan sözleri nedeniyle CNN Türk canlı yayınında sözleri kesilmiş, ertesi gün de çalıştığı Pegasus Havacılık firması’ndaki işine “haklı nedenler” gerekçesiyle tazminatsız olarak son verilmiştir.

Bahadır Altan,  yaşanan çığ felaketini faciaya dönüştüren, Elazığ’daki depremden ders çıkarmayan ve yaklaşan İstanbul depremini bir kenar bırakıp “kanal” diye tutturan anlayışın uçak kazalarının da ardındaki esas neden olduğunu vurgulamış ve şeffaflıktan uzak, “ben yaparım olur” anlayışıyla yönetilen ülkenin, freni patlamış bir kamyon gibi sürüklenmekte olduğunu vurgulamıştır.

Hakikatleri açıklamanın bedeli Bahadır Altan’ın işine son verilerek ödettirilmek istenmektedir. Bu tutum demokrasiden, özgürlüklerden yana olan, gerçekleri açıklamaktan çekinmeyenler için sürpriz olmamıştır. Daha önce Barış Akademisyenlerine, Hekimlere, öğretim görevlilerine ve KHK ile işine son verme süreçlerinde de bu hukuk tanımaz, intikamcı tutuma tanık olduk.

12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 darbe dönemlerinde düşünceleri nedeniyle mesleklerinden uzaklaştırılmış ve yıllardır gasp edilmiş hakları için mücadele eden bizler, üyemiz Bahadır Altan’a uygulanmak istenen bu açlıkla terbiye uygulamasının ne anlama geldiğini çok iyi biliriz. Ve yıllardır boyun eğmeden gerçekleri açıklamaktan sakınmadan, haksızlığa uğrayanlarla aynı safta yer almaya gayret eden Adam-Der’liler, elbette Bahadır Altan’ın bu duygu ve düşüncelerini de paylaşmakta ve onunla tam bir dayanışma halindedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Adam-Der Yönetim Kurulu

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…