General Hafter'in sözcüsü: Türkiye IŞİD ve Nusracıları Libya'ya getiriyor

26 Aralık 2019
General Hafter'in sözcüsü: Türkiye IŞİD ve Nusracıları Libya'ya getiriyor

Libya Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı sözcüsü Tümgeneral Ahmed al-Mesmari, Türk istihbaratının IŞİD ve El Nusra (HTŞ) militanlarını Suriye'den Libya'ya Tunus Cerbe Havalimanı üzerinden taşıdığını söyledi.

Tunus'taki havaalanlarından birinin transfer için kullanıldığını belirten Mesmari, IŞİD ve El Nusra militanlarının Misurat, Zuvar ve Mitig havaalanlarından da gönderildiğini açıkladı.

Ahmed el Mesmari, Türklerin kendilerine karşı saflarda savaştığını, bir grup Türk vatandaşının öldürüldüğünü de belirtti. Ayrıca kapasitelerinin Türk savaş uçaklarının saldırılarına karşı koymaya izin verdiğini söyledi.

Öte yandan Mareşal Halife Hafter'in liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu, Trablus'a giden merkezi yollardan birinin kontrolünü ele geçirmişti. Başkente 12 km uzaklıktaki bir polis okulu da ele geçirilen yerler arasındaydı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'i Halife Hafter'in Trablusgarp'taki ilerlemesiyle ilgili durumu tartışmaya davet etti. Diyalog çağrısı, Libya başkentinin Rusya'nın desteğiyle düşebileceği endişesiyle yapılmıştı.

Erdoğan, Rusya Wagner Güçleri'nin zaten Libya'da olduğunu, Ankara'nın da bu ülkeye asker gönderme hakkına sahip olduğunu açıkça söylemişti.

Komersant News

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…