TGB'den Las Tesis eylemine: Devlet düşmanlığı yapılmasına izin vermeyeceğiz

24 Aralık 2019
TGB'den Las Tesis eylemine: Devlet düşmanlığı yapılmasına izin vermeyeceğiz

Doğu Perinçek'in Genel Başkan olduğu Vatan Partisi'nin gençlik örgütü Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 1980 öncesi faşist Ülkücü Hareket'ten devletin paramiliter destekçisi rolünü devralıyor.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), kadın cinayetlerine ve devletin cezasızlık pratiğine karşı Las Tesis eylemi yapan kadınları hedef aldı.

TGB Konya teşkilatına ait Twitter hesabında, Konya’daki kadınların Las Tesis performansına ait görüntüler alıntılanarak, “Türkiye Cumhuriyeti, Türk polisi, Türk yargısı katil ya da tecavüzcü değildir. Bu ithamlarla devletimizi, polisimizi ve yargı organlarımızı suçlayan anlayışı reddediyoruz. Kadının sorununun çözümü devleti, polisi ve yargıyı mahkum etmekte bulunamaz” paylaşımında bulunuldu.

Paylaşım, TGB’nin merkez hesabı tarafından da paylaşıldı.

Şilili kadınlar tarafından, kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini protesto etmek için başlatılan Las Tesis eylemleri, Türkiye’nin birçok noktasında kadınlar tarafından kitlesel bir şekilde icra edilmişti. Polis, bazı şehirlerde Las Tesis eylemi yapan kadınları gözaltına almıştı.

TGB tarafından yapılan basın açıklamasında da şu ifadelere yer verildi:

"Kadın erkek el ele, Türkiye'nin üstündeki bulutları dağıttıkça kadın sorunu çözülmektedir. Türk kadını ve Türk erkeği yüz yıldan fazladır aynı cephede, omuz omuza, aynı toplum içerisinde, aynı devletin çatısı altında savaşmaktadır. Kadınımızı toplumumuzdan ve devletimizden koparma çabaları boşunadır. Kadın mücadelesinin temeline erkek düşmanlığını koyan, emperyalizmin güdümünde çalışma yürüten feminist örgütler kadını daha ağır zincirlerin altına sokmaktadır. Türk kadınını bataklığa çekme çabaları boşunadır."

Öte yandan, basın açıklaması sırasında bir kadının TGB'lilere tepki göstererek üzerlerine su fırlattığı görüldü. 

Kadın polis tarafından gözaltına alınırken, TGB'li grubun "Cumhuriyet kadını devletinin yanında" şeklinde slogan attıkları görüldü.

TGB AÇIKLAMA YAPMAK İSTEDİ, KADINLAR MÜDAHALE ETTİ

Öte yandan Ankara Üniversitesi’nde bir grup TGB’li,  Las Tesis eylemlerine karşı basın açıklaması yapmak istedi.

Açıklamanın okunduğu esnada, bir kadın, TGB’lilere biber gazı sıkarak müdahalede bulundu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…