CHP'li bir belediye ile HDP'li üç belediyeye kayyım atandı

18 Aralık 2019
CHP'li bir belediye ile HDP'li üç belediyeye kayyım atandı

“FETÖ üyeliği” iddiasıyla tutuklanan CHP Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, görevinden alındı. Oğuz dün tutuklanarak cezaevine konulmuştu. HDP'li 3 başkan ise ''örgüt propagandası'' yapmak iddiası ile tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı, CHP'li belediye başkanı Oğuz'un "FETÖ üyeliği" iddiasıyla görevden alındığını duyurdu.

Öte yandan bakanlık, Muş'ta HDP'li üç belediye başkanını da "örgüt propagandası" iddiasıyla görevden aldı.

Öte yandan bakanlık, Muş’ta “terör örgütü propagandası" iddiasıyla gözaltına alınan Bulanık Belediye Başkanı Adnan Topçu, Varto Belediye Başkanı Ülkü Karaaslan Baytaş ve Erentepe Belde Belediye Başkanı Dilaver Kesik‘i de görevden uzaklaştırdı.

Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Varto Belediyesi’nde; Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi, Bulanık Belediyesi ile ilçeye bağlı Erentepe Belde Belediyesi’nde başkan vekili sıfatıyla kayyım olarak atandı.

CHP'li Burak Oğuz'un yerine ise Kaymakam Önder Can kayyım olarak atandı.

Muş’un Varto Belediye Eş Başkanları Ülkü Karaaslan ile Mahmut Yalçın ve Muş’un Bulanık Belediye Eş Başkanları Adnan Topçu ile Eylem Saruca dün gözaltına alınmıştı. 

Tutuklanan CHP'li İbrahim Burak Oğuz'un, mahkemedeki ifadesinde “örgütün mahrem imamlarıyla telefonla görüştüğü” iddiasına, belediye başkanlığı görevinden önce mali müşavir olarak görev yaptığını ve görevi nedeniyle telefonunda yaklaşık 9 bin kişinin kayıtlı olduğunu söyleyerek yanıt verdiği basına yansımıştı.

Oğuz'un, ”Mahrem imam olduğu iddia edilen kişilerle mali müşavirlik işim nedeniyle görüşmüş olabilirim ama hatırlamıyorum. Telefonumda bu kadar fazla kişinin kayıtlı olması ise tamamen işim gereğidir. Kiminle hangi tarihte konuştuğumu hatırlamıyorum" dediği aktarılıyor.

Başta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İzmir İl Başkanlığı olmak üzere partiden iktidara tepkiler gelmişti.

Kılıçdaroğlu, Oğuz'a sahip çıktıklarını açıklarken belediye başkanından da "Üye olduğum tek örgüt CHP'dir" savunması gelmişti.

 
 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…