Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis: Alacaklılar Yunanistan'a terör uyguluyor

4 Temmuz 2015
Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis: Alacaklılar Yunanistan'a terör uyguluyor

TERÖRİST TROYKA --Yunanistan’da SYRIZA ve borçların ödenmesi konusunda son bir haftada yaptığı hiçbir teklifi kabul etmeyen Troyka arasında mücadele kıran kırana devam ediyor. Belli ki, kapitalist dünya, Yunanistan özelinde krize karşı alternatif arayışlarını ezmek istiyor..

İspanya'da yayın yapan El Mundo gazetesine konuşan Yunan bakan, yarın yapılacak referandum öncesinde alacaklı kurum ve ülkelerin Yunan halkı arasında 'korku yaratmaya çalıştıklarını' belirtti.

Yunanistan'ın borçlarını çevirebilmesi için uygulanan program, Avrupa Komisyonu, Uluslararası Para Fonu ve Avrupa Merkez Bankası'nca hazırlandı.

Atina, 30 Haziran'da ise borç taksidini ödeyemeyince temerrüde düşmüştü.

Hafta başından bu yana bankaların kapalı olduğu ülkede nakit para çekiminde de kısıtlama uygulanıyor.

Tanis Varoufakis, pazar günü yapılacak referandumun sonucu ne olursa olsun bankaların salı günü açılacağını söyledi.

Referandum ise, özellikle Yunan hükümetinin ek kaynak koşullarını kabul etmesini isteyen 'evet' cephesi tarafından Yunanistan'ın 'euro bölgesinde kalıp kalmayacağını belirleyecek kilit bir dönemeç' olarak görülüyor.

Varoufakis troyka olarak adlandırılan Avrupa Komisyonu, IMF ve Avrupa Merkez Bankası'nın Yunan halkını daha da küçük düşürmek için 'evet' kampının kazanmasını istediklerini ifade etti.

Varoufakis, ''Bizi bankaları kapatmaya neden zorladılar? İnsanların içine korku düşürmek için. Korkuyu yaymaya terörizm denir'' diye konuştu.

Yunan Bakan, 'hayır' kampının kazanması durumunda da, Başbakan Alexis Tsipras'ın alacaklılarla anlaşmaya varabileceğini söyledi.

kaynak: BBC Türkçe

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…