Assange'dan Türkiye'ye suçlama

29 Haziran 2015
Assange'dan Türkiye'ye suçlama

70 bin yazışmayı incelediklerini belirten Assange, ABD, İngiltere ve Fransa'nın da başından beri işin içinde olduğunu vurguladı.

Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange, hafta sonu Rus televizyonu Rossiya-1 kanalında pazar günü yayınlanan roportajında; Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ın 2012 yılında gizli bir anlaşma yaparak, Suriye’de Esad rejimini devirme konusunda el sıkıştıklarını iddia etti.

Londra’da üç yıldan beri gizlendiği Ekvador Büyükelçiliği’nde Rusya’nın “Russia-1” televizyon kanalı muhabiriyle görüşen Assange, çarpıcı iddialarda bulundu.

Assange, “Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı ile diğer devlet kurumları arasında yapılan 70 bin yazışmayı incelediğimizde; Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar’ın 2012 yılında Beşar Esad rejimini devirmek için gizlice anlaştıkları ortaya çıkıyor. Bu üç ülke arasında yapılan gizli anlaşmaya ABD, İngiltere ve Fransa da ilk başta uzaktan destek vermiş" dedi. Belgeler gösteriyor ki, Suudi Arabistan ve Türkiye, ABD'nin sadık müttefikleri olmakla birlikte özerk tutumları giderek artmış, daha agresif olmuştur''

The Arab Source

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…