Grup Yorum'un İstanbul konseri de yasaklandı!

23 Haziran 2015
Grup Yorum'un İstanbul konseri de yasaklandı!

Grup Yorum'un Ankara konserine getirilen yasağın ardından İstanbul konseri de valilik tarafından 'Toplumun tepkisine yol açarak infial uyandırabileceği, kitlesel / toplumsal tepki ve provakatif eylemlere mahal verebileceği şeklinde duyumlar alındığı' gerekçesiyle yasaklandı.

Grup Yorum'un Ankara konserinin yasaklanmasının ardından bir yasak da İstanbul'daki Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılması planlanan konsere geldi.

Konseri yasaklayan İstanbul Valiliği tarafından Vali Yardımcısı Aziz Mercan imzasıyla Grup Yorum'a gönderilen kararda gerekçe ise şöyle ifade edildi: "Toplumun tepkisine yol açarak infial uyandırabileceği, kitlesel / toplumsal tepki ve provakatif eylemlere mahal verebileceği şeklinde duyumlar alındığı anlaşılmıştır...

...Bu nedenle 'Grup Yorum 30. Yıl Mitingi uygun görülmemiştir"

Grup Yorum'un 30'uncu sanat yılını kutladığı meydan konserlerini Valilik gerekçesinde '30. Yıl Mitingi' olarak ifade etmesi dikkat çekerken, duruma tepki gösteren Grup Yorum şu açıklamayı yaptı:

'YASAKLARI TANIMIYORUZ!'

"İstanbul'da 28 Haziran'da Bakırköy Halk Pazarı'nda yapacağımız konserimiz İstanbul Valliği tarafından ibretlik bir kararla yasaklandı. Adana'da 70 bin, İzmir'de 500 binden fazla dinleyicimizle bir araya geldik, ama İstanbul konserimiz yasak.

İstanbul Valisi Vasip şahin suç işlemeye, Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarını yerine getirmeye devam ediyor. Yasakları Tanımıyoruz!"

Meryem Yıldırım - İleri Haber

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…