Erdoğan'dan Cumhuriyet ve Dündar'a tehdit!

30 Mayıs 2015
Erdoğan'dan Cumhuriyet ve Dündar'a tehdit!

'AMERİKA'DA NEW YORK TIMES DİYE BİR PAÇAVRA VAR' --Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesi'nin yayınladığı MİT TIR'larındaki silah ve mühimmata ilişkin görünteler hakkında, "Casusluk ve ajanlıktır, hesabını verecekler" diyerek Cumhuriyet'i ve Can Dündar'ı tehdit etti..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü kutlamalarının düzenlendiği Yenikapı’da konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR'larında silah taşınıyor iddiaları hakkında 'yok' demişti. Cumhuriyet Gazetesi, dün Can Dündar imzasıyla yayınladığı haberde, jandarma eşliğinde ve savcı nezaretinde kapakları açılan çelik kasalarda önce antibiyotik dolu kutular görülüyordu. İlaçların altındaki kasalar açıldığında da havan, top mermisi ve ağır makineli tüfek mermileri ortaya çıkmıştı.

AKP'Lİ AKTAY ÖSO'YA GİDİYOR DEMİŞTİ

Hükümet yetkilileri, TIR’ların Suriyeli Türkmenlere yardım taşıdığını öne sürmüş, Siirt milletvekili adayı ve AKP Dış İlişkiler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da geçtiğimiz günlerde Adana ve Hatay’da durdurulan MİT TIR’larının Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) gittiğini söylemişti.ı

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

İstanbul, ey aziz İstanbul, seni yürükten selamlıyorum İstanbul. Seni muhabbetle selamlıyorum eyyy şehirlerin adresi İstanbul. Seni bütün semtlerinle sokakların selamlıyorum. İstanbullu tüm kardeşlerimi selamlıyorum. Fethin 562. Yıldönümü mübarek olsun. Değerli kardeşlerim bugün fethin yıldönümünü farklı kutluyoruz.

İstedik ki farklı bir kutlama olsun. Bu şehri ezanla namazla buluşan Fatih Sultan Mehmet Han’dır. Bu şehri Müslümanlıkla buluşturan Fatih’in ordusudur. Biz Fatih Sultan Han’dan razıyız yarabbi. O aziz şehitlerden sen de razı ol yarabbi. O güzel ordudan sen de razı ol Allah’ım. Köhne bir devri medeniyetle buluşturan Sultan Fatih’ten sen de razı ol yarabbi. İstanbul’un her karışı sadece şehit kanları ile değil bedenleri ile doludur. Rumeli Hisarın’dan Akhisar’a kadar tüm yollar şehir bedenlerini misafir ediyor. Koca Mustafa Paşa, Davut Paşa, Kuzguncuk, Bebek ve pek çok semt ismi fethin kahramanlarının ismidir.

Fatih’in ve sancağımız yere düşmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz Zulüm 1453’te başladı diyen hainlere göz yummayacağız. İstanbul’u kutsal emanetler başında kesintisiz Kuran okunan bir şehir olmaktan çıkarmaya çalışanlara imkan tanımayacağız. Fetih ışığını söndürmek isteyenlere meydanı bırakmayacağız.

Fetih 1994’tür. Fatih’in mirasına hizmet etmektir. Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırmaktır. Fetih 7 Haziran’dır. Yeni Türkiye yolunda bu dönüm noktasını başarı ile geçmektir. Fetih yeniden diriliş için bir olmaktır, diri olmaktır ve hep birlikte Türkiye olmaktır. Değerli kardeşlerim, fethin ruhunu anlamak için bu zaferin nasıl kazanıldığını iyi bilmek gerekiyor. Fatih Sultan Mehmet son hazırlıklarını yaptıktan sonra komutanlarını karargâhında toplamıştır÷ Nihai hücumun yapılacağı müjdesini veren Fatih şöyle sesleniyordu: Adı bütün cihanda ün salmış İstanbul gibi bir şehri zabdedeceksiniz. Bu şehri fethettikten sonra emin yaşayabileceğiz, kapımız açık yaşayabileceğiz.

Gün ağrımadan ilk hücum emri verildi. Bu manzaradan çıkarılacak çok ders var. Ecdadımız güçlü olan yaşar anlayışı değil, güçlü olan yaşatır anlayışıyla fethe sahip çıkmıştır. Biz de bundan sonra yaşatmak için güce talip olmayı sürdüreceğiz.

Darbecilerle, cuntacılarla bunun için mücadele ettik. Yasakların Türkiye’sinden özgürlüklerin Türkiye’sine bu anlayışla geçtik.

Şunu unutmayın fetih nasıl bitmeyen bir süreç ise buna karşı mücadele de bitmeyen bir süreçtir. Zafer korkakların işi değildir. Türkiye güçlü olmak zorunda. Biz güçlü olacağız ki tüm dünyaya el uzatacağız. Veren elin alan elden üstün olduğu inancı ile tüm kardeşlerimizin yanında olacağız.

'AMERİKA'DA NEW YORK TIMES DİYE BİR PAÇAVRA VAR'

Amerika’da bir New York Times diye paçavra var. Bu gazete daha önce yaptığı gibi bizimle ilgili yazı yayınladı. Neymiş. Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar varmış. Her türlü fitnenin başını çeken iki yayın organı üzerinden bizi eleştirmişler. Bu gazete Sultan Abdülhamit için mutlak monark diyordu. Bu gazete o gün Osmanlı devletine kustuğu kini Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onu temsil eden şahsıma yönetiyor. Gazetenin sahipleri hep aynı aile. Ermeni lobisine yakınlığı ile bilenen bu gazete son zamanlarda Pensilvanya ile işbirliği içinde. 90’lı yıllarda kaçtı Amerika’ya gitti. Sen Hoca Efendi değil miydin ya. Mekke’ye gitsene. Ne işin var Amerika’da...

Biz bunların Davos’tan başlayıp Mavi Marmara’ya uzanan karın ağrıların farkındayız. Buradan onlara sesleniyorum. Bizi asla ilk kıblemizden vazgeçiremeyeceksiniz. Bizi asla kardeşlerimizin yayında yer almaktan geri bırakamayacaksınız. Son ezan susmadan, son bayrak inmeden tütün son ocak sönmeden amacınıza ulaşmayacaksınız.
Boşuna mezar sizi bekliyor mesajları göndermeyin biz ona inanmış insanlarız.

Biz şehitlerimiz emanetine sahip çıkacağız. Şehitler tepesi boş değil toprağını kahramanlar bekliyor. Bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor…

Bizim yattığımı toprak belli. Vatanımızın üzerinde kimse operasyon düşünmesin, karşılarında milletimizi, ordumuzu, emniyet güçlerimizi bulurlar.

Bunlar aydın değil bunlar karanlık. Bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların yanında yer alanlara ben aydın diyemem. Onun için biz yerimizi çok iyi belirledik. Milletimiz böyle durumlar için ne der biliyor musunuz? Gavurun ekmeğini yiyen gavurun kılıcı çalar. KPSS sorularını çaldılar, Suriye’deki kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların önünü kesip hayatlarını çaldılar. Bayır bucak Türkmenlerine gönderilen yardımlara iftira attılar. Cezalarını çekecekler.

Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesi'nin yayınladığı MİT TIR'larındaki silah ve mühimmata ilişkin görünteler hakkında, "Suriye'deki kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların önünü kesip onların hayatını çaldılar. Utanmadan sıkınmadan Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardımlarla ilgili spekülasyonlara girdiler. Bu casusluk ve ajanlıktır, hesabını verecekler" diyerek Cumhuriyet'i ve Can Dündar'ı tehdit etti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…