’ABD IŞİD’e yardım ediyor’

6 Ocak 2015
’ABD IŞİD’e yardım ediyor’

İran Devrim Muhafızları Gönüllüler Teşkilatı Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi, ABD'nin IŞİD'e silah ve yardım malzemesi sağladığını, örgütün operasyonları da ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğinde yönettiğini iddia etti.

Fars Haber Ajansı’na göre Nakdi, Tahran’da yaptığı konuşmada, ABD’nin IŞİD’in kontrolündeki bölgelere havadan silah ve yardım malzemeleri indirdiğini belirterek, “ABD, Irak’ta IŞİD’i doğrudan destekliyor. ABD uçakları teröristler için gerekli silah ve yardım malzemelerini havadan indiriyor” dedi.

Iraklı güvenlik güçlerinin, IŞİD’in kontrolündeki bölgelere indirilen bu yardım malzemelerinin bir kısmını ele geçirdiğini ileri süren Nakdi, IŞİD'in operasyonlarını da ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği’nden yönettiğini ileri sürdü.

IŞİD’e karşı mücadele eden Iraklı gönüllü milisler, geçen hafta Irak'ın Selahaddin kentinde ABD'ye ait helikopterlerden, IŞİD militanlarına havadan silah ve mühimmat paketleri atıldığını öne sürmüştü.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği ise söz konusu iddiayı yalanlamıştı.

ABD daha önce de Kobani’de IŞİD’e karşı mücadele eden Kürt güçlerine havadan silah, mühimmat ve ilaç yardımı atmış ancak yardımların bir kısmının IŞİD’in eline geçmişti.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı da iddiaları doğrulayarak, "IŞİD’in kontrolündeki bölgeye yanlışlıkla düşen bazı silah ve tıbbi malzemelerin vurularak imha edildiğini" açıklamıştı.

ABD'nin IŞİD'e yardım ettiği iddiaları bugün Irak Parlamentosu’nda da gündeme geldi.

Sadr Grubu’nun milletvekillerinden Hüseyin el-Şerifi, ABD'nin IŞİD'e askeri yardım yaptığını iddia ederek, Irak hükümeti ve uluslararası topluma, "ABD'ye ait helikopterlerin IŞİD militanlarına havadan silah ve mühimmat desteğini durdurun" çağrısında bulundu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…