'Türkiye faşist bir diktatörlüğe gidiyor!

25 Kasım 2014
'Türkiye faşist bir diktatörlüğe gidiyor!

AK YARGI / AK EMNİYET / AK SİLAHLI KUVVETLER --CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Yargı Paketi ve İç Güvenlik Paketi’nin anayasaya aykırı olduğunu, yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesine götüreceklerini söyledi. AK Parti’yi kendi “ak yargısını, ak emniyetini ve ak silahlı kuvvetlerini” kurmakla suçlayan Gök, “Yapılmak istenen bütün kurumlarda sivil darbedir” dedi.

CHP’li hukukçu milletvekilleri yaptıkları toplantıda “Yargı Paketi”ni ve “İç Güvenlik Paketi”ni masaya yatırdı.

Hukukçu vekillerin toplantısının ardından Gök, bir grup milletvekiliyle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

-“AK PARTİ YARGIYI ŞEKİLLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR”-

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek olan Yargı Paketi’ni sert sözlerle eleştiren Gök, AK Parti’yi “yargıyı şekillendirmekle” suçlayarak şöyle dedi:

“Kanun teklifi ile AKP iktidarı yürütmeye uygun yargı yaratma çabası içerisindedir. Şu anda yargıyı ele geçirme operasyonu adı altında AKP kendi yargısını kurmak istediği kuralları bugün bize dayatmak istiyor. AKP getirdiği tasarıyla imtiyazlı bir sınıf yaratmak istiyor.”

-“TÜMÜYLE ANAYASAYA AYKIRIDIR”-

Yargı Paketi’nin anayasaya aykırı olduğunu iddia eden Gök, “Bu teklif bütünüyle anayasaya aykırı, böylesine anayasaya aykırı olan bir teklif Anayasa Komisyonu’nda görüşülmeden Meclis’e getirilmiştir” dedi.

-“BUNUN ADI SİVİL BİR DARBEDİR”-

Teklife karşı etkili muhalefet yapacaklarının altını çizen Gök, şöyle dedi:

“Temel kurumları baştan aşağıya değiştiren ve o kuralları yok eden bir anlayışla aslında AKP sivil bir darbe girişimi yapmak istiyor. Bunun adı sivil bir darbedir.”

-CUMHURBAŞKANINA, “NİÇİN PEŞİNDESİN O ÖZELLEŞTİRMELERİN?” DİYE SORDU-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamalara işaret eden Gök, şunları söyledi:

“Daha dün Cumhurbaşkanı ettiği yemini bir tarafa bırakarak, dün kalkıyor bir toplantıda bir yargı kararını eleştiriyor, orada karar veren hakimleri, yargıçları ‘hain’ nitelemesiyle adeta suçluyor. Sayın Cumhurbaşkanı sen artık başbakan değilsin, Türkiye’nin birliğini korumakla görevlisin, daha dün yemin ettin, ortada verilmiş bir mahkeme kararı varken bir özelleştirmeyi savunmak sana mı kalmıştır? Niçin peşindesin o özelleştirmelerin? Cumhurbaşkanı işini gücünü bırakmış eli hale yürütmenin içerisinde. Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yitirmiştir. Cumhurbaşkanı artık boyunu da aşan bir şekilde yargıya müdahalenin baş aktörü olmuştur.”

-“AKP KENDİ AK YARGISINI AK EMNİYETİNİ VE AK SİLAHLI KUVVETLERİNİ KURMAK İSTİYOR”-

Meclis’e sunulan İç Güvenlik Paketi’ni de sert sözlerle eleştiren ve bunun bir tesadüf olmadığını ifade eden Gök, “Bugün görüşülecek paketle AKP kendi ak yargısını yaratmaya çalışıyor. Meclis’e sevk edilen iç güvenlik paketiyle de ak emniyetini ve ak silahlı kuvvetlerini kurmanın arayışını sürdürüyor. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı acaba bu konuda ne düşünüyor” diye konuştu.

-“FAŞİST BİR DİKTATÖRLÜĞE GİDİYOR”-

Türkiye’nin AKP’nin son ulaşmaya çalıştığı noktada “faşist bir diktatörlüğe gittiğini” iddia eden Gök, “Yapılmak istenen bütün kurumlarda sivil darbedir. Bu dönem bizi koşar adımlarla faşizme götürüyor” değerlendirmesini yaptı.

Gök şöyle devam etti:

“Darbe dönemine rahmet okutacak her türlü tedbir her türlü baskı, tehdit ve halkı korkutma ve buna ilişkin kanun teklifleri Meclis önünde bekliyor. Bu gidiş faşist bir gidiştir.”

“Anayasa Mahkemesine gidecek misiniz?” sorusuna da Gök, “Elbette Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız” yanıtını verdi. /ANKA

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…