'Nasyonal sosyalist' Perinçek Kobani'de IŞİD'i savunuyor!

26 Ekim 2014
'Nasyonal sosyalist' Perinçek Kobani'de IŞİD'i savunuyor!

'KOBANİ DÜŞERSE HERKES RAHATLAR' --Kobani'nin düşmesinin birlik ve beraberlik için iyi olacağını belirten Perinçek, "Kobani düşerse Ankara düşer" gibi sözlerin de, saçma sözler olduğunu kaydetti. 

İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Peşmergenin Türkiye üzerinden geçişinin yanlış olduğunu, Kobani'nin düşmesinin de iyi olacağını söyledi. Perinçek, "Türkiye olarak Kürt koridorunu izin veremeyiz. Peşmergenin Suriye'ye geçişine izin vermek son derece yanlıştır. Türkiye'nin böyle bir şeye ihtiyacı yoktur. Peşmergenin savaşma kabiliyeti yoktur. PKK'da savaşamıyor, çil yavrusu gibi dağıldı. Yoksa onları kırdırmak için mi gönderiyorlar" dedi.

Kobani'nin düşmesinin birlik ve beraberlik için iyi olacağını belirten Perinçek, "Kobani düşerse Ankara düşer" gibi sözlerin de, saçma sözler olduğunu kaydetti. İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Nevşehir'in Avanos İlçesi'nde bir otelde partisince düzenlenen bir toplantıda "Türkiye'nin Çıkış Yolu: Milli Meclis Milli Hükümet" konulu bir konferans verdi. AK Parti iktidarının ABD'nin isteğiyle gerçekleştiğini anlatan Perinçek, şöyle dedi:

"1980'den bu yana dünya ekonomisiyle bütünleşme denen bir program uygulanıyor. 12 Eylül bu programın sopası olarak gelmiştir. Bu sopayı en sadık, en gaddar, en acımasız uygulayıcısı olarak 2002 yılı Kasım ayında Tayyip Erdoğan iktidarı Türkiye'nin tepesine oturtuldu. Oturtuldu diyoruz. Çünkü 21 Ekim 1996 günü Aydınlık Gazetesi'nin kapağında "ABD New Corporation ilan ediyor. Diyor ki, Tayyip Erdoğan Türkiye'nin Başbakanı, Abdullah Gül Dışişleri Bakanı olacak. CIA'ya bağlı kurum 6 yıl öncesinden Başbakanı tayin etmiş, Dışişleri Bakanını tepemize atamış."

Konferans öncesi gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Perinçek, Türkiye'nin kendi ordusu ile vatanını savunmak için her şeyi yapacağını, Peşmergeye muhtaç olmadığını söyledi.

Türkiye olarak Kürt koridorunu izin vermemek gerektiğini vurgulayan Perinçek, ABD'nin, sözüm ona Kürt koridorunu kurarak aslında bölgede ikinci bir İsrail Devleti oluşturmak istediğini söyledi. Bölge ülkelerinin hiç birinin Mesut Barzani'nin Doğu Akdeniz'e açılıp ikinci bir İsrail Devleti oluşturmasını kabul etmeyeceklerini anlatan Perinçek, "kabul etmeyenler kim. Türkiye, İran, Suriye, Lübnan, Mısır gibi bütün Batı Asya ülkeleri aynı görüştedir. ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi iflas etti. Suriye'de ABD yenildi. Ayn El Arab'da bir kere daha yenildiler. Bunlar boş çabalardır. Kürt koridoru dedikleri ikinci İsrail koridoru bir hayalmiş. O hayaller yıkıldı. Peşmergenin Suriye'ye geçişine izin vermek son derece yanlıştır. Türkiye'nin böyle bir şeye ihtiyacı yoktur. Peşmergenin savaşma kabiliyeti yoktur. PKK'da savaşamıyor, çil yavrusu gibi dağıldı. Yoksa onları kırdırmak için mi gönderiyorlar" diye konuştu.

KOBANİ DÜŞERSE HERKES RAHATLAR

Kobani'nin önümüzdeki günlerde düşeceğini belirten Perinçek, bunun Türkiye'yi de ve Kürtleri'de rahatlatacağını söyledi. Perinçek, Kobani'nin düşmesinin Türkiye, Irak, İran ve Suriye'nin toprak bütünlüğü açısından da çok önemli bir gelişme olacağını söyledi.

"Kobani düşerse Ankara düşer söyleminin" boş ve saçma sapan laflar olduğunu ifade eden Perinçek, "Kobani düşerse Türkiye bütünleşir. Kobani diye bir şey kalmayacak. Orada Rojava'ymış, Kürt koridoruymuş, Kürdistan'ı kurmakmış, o hayaller yıkılıyor. Kobani düşerse Ankara düşer, saçma sapan laflardır. Kobani zaten düşecek. ABD'nin piyonları ABD kendilerini destekliyor diye devletçikler, hükümetçikler kuracaklar diye hayal ediyorlar. Hiç böyle şansları yoktur. Kürt koridoru darma duman oldu. Bu Türkiye, Irak, İran ve Suriye'nin toprak bütünlüğü açısından çok önemli bir gelişmedir. Onun için Kobani düşerse Türkiye'de ve Kürtler'de rahatlar. Birlik ve beraberlik yolunda en önemli adım da atılmış olur" dedi.

Kaynak: DHA

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…