Türkiyeli sosyalist Suphi Nejat Ağırnaslı Kobane savunmasında şehit düştü

13 Ekim 2014
Türkiyeli sosyalist Suphi Nejat Ağırnaslı Kobane savunmasında şehit düştü

Kadıköy'den Kobane'ye --Sosyolog, çevirmen, yazar.. Türkiyeli  devrimci, sosyalist Suphi Nejat Ağırnaslı Kobanê'de IŞİD çetelerine karşı savaşırken hayatını kaybetti. Suphi Nejat, halkların kardeşliği ve dayanışması uğruna hayatın verdi..

Ağırnaslı, Booğaziçi üniversitesi sosyoloji bölümü yüksek lisans öğrencisi iken 2011'de KCK davası kapsamında yürütülen operasyonla evi basılmış, sosyoloji ders metinleri suç unsuru kabul edilmişti.

Suphi Nejat. 68 kuşaği devrimcilerinden ve HDP Kadıköy üyesi, Deniz'lerin avukatlarından ve TİP senatörü Niyazi Ağırnaslı'nın kızı Nuran Ağırnaslı ile Hikmet Acun'un oğulları.. IŞİD'e katillerine karşı YPG saflarında savaşan SUphi Mejat 30 yaşındaydı.. Suphi Nejat Ağırnaslı,  'Kobanede, 15-16 Haziran 1915’de Beyazıt’ta 19 arkadaşıyla birlikte asılan Ermeni sosyalisti Paramaz’ın adını kod adı olarak kullandı. Alevi değildi ama kod adında Kızılbaş da vardı: ParamazKızılbaş.. Kısacası Ermeni değildi ama Paramaz oldu. Alevi değildi amaKızılbaş oldu.. Kürt değildi ama Kobane'de savaşarak öldü..

Hepimize insanlık dersi vererek 'Büyük insanlığın' kalbinde ölümsüz yerini aldı..

Hikmet Acun oğlunun Kobane'deki çatışmalarda yaşamını yitirmesini şöyle duyurdu:

Suphi Nejat kendisini tanımlıyor:

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…