IŞİD Musul Konsolosluğu mürettebatını iki hafta önce serbest bırakmış!

3 Ağustos 2014
IŞİD Musul Konsolosluğu mürettebatını iki hafta önce serbest bırakmış!

IŞİD'LE CUMHURBAŞKANLIĞI ANLAŞMASI NE KARŞILIĞINDA? --IŞİD'in 2 aydır rehin tuttuğu Musul konsolosluğunda çalışan 49 kişilik mürettebatın  gizlice Türkiye'ye sokulduğu iddia ediliyor.

Erbil'deki haber kaynağına göre Musul konsolosu ve 49 kişilik mürettebatı, Türk şoförlerin bırakıldığı 12 Temmuz'dan bir hafta sonra serbest bırakıldı. Yani 20 Temmuz'da. Önce Erbil'de bekletildi ve ardından gizlice Türkiye'ye getirildi. Olay 27 Temmuz'da Bağdat televizyon kanalı Al Hurya'da, muhabirimiz Rebaz Zebari'nin haberi olarak yayınlandı. Al Hurya'daki haber yalanlanmadı. Yani Mürettebatın serbest bırakıldığı kesin. Ancak Türkiye'ye ne zaman götürüldükleri bilinmiyordu. Peşmerge kaynaklarına göre rehineler bugünlerde Türkiye'ye sokuldu.

Hatırlanacağı gibi, dün Dışişleri bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamada, konsolosluk personelinin her an geri dönmesinin mümkün olduğu ve çok yönlü görüşmelerin sürmekte olduğu ifade edilmişti. Konsolosluk çalışanlarının Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir propaganda malzemesi olarak Erdoğan tarafından kullanılacağı şeklinde muhalefet temsilcilerinden eleştiri gelmişti. Şimdi IŞİD rehinesi mürettebatın Erdoğan'ın hangi mitinginde sahneye çıkarılacağı ve kendisini vatan kurtaran aslan olarak takdim edeceği merak konusu.

Böylece IŞİD, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önemli rol oynayan bir aktör haline getirildi.  IŞİD'in Musul'u ele geçirme süecinde TC devletinin herhangi bir önlem almamış olması, IŞİD'le AKP hükümeti arasında Seçimlere yönelik gizli bir mutabakatın yapıldığı kuşkularını da gündeme getirmişti. Peki IŞİD karşılığında ne aldı?

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…