'Başbakan terörün sponsorluğunu yapmaktadır'

24 Ocak 2014
'Başbakan terörün sponsorluğunu yapmaktadır'

'Hemen açıklamazsan namertsin' --Adamın birine senin kızın, mahdumu bir kenara bıraktık, aile boyu çalışıyorsunuz çünkü. Senin kızın amca diyor. Anneler ile beraber beğendikleri villanın konuşlandırılması için taleplerini iletiyor. Başka birisi sana telefon açıyor ağabey hallettik o işi diyor. Ne işi bunlar Sayın Başbakan? 

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Elinde kaset, maset, Sarıgül veya bir başkası, elinde ne delil varsa hemen ortaya koymazsan namertsin, müfterisin. Şantaj, tehdit bir Başbakan'a yakışır mı?" diye seslendi.

Koç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel dönüşü yaptığı açıklamalara tepki göstererek şöyle dedi:

"Can havliyle, zıpkın yemiş bir balık gibi sağa sola savrularak etrafa ve bilhassa CHP'yi hedefine koyarak saçma sapan açıklamalarına devam ediyor.

Tehdit kokan açıklamalar, şantaj kokan açıklamalar, şiddeti mazur ve meşru gösteren açıklamalar akabinde de kendi saha ve seyircisi önünde içini döken bir Başbakan.

Bu TIR olayları ile ilgili Türkiye'yi dışarıya jurnallemekle şikayet ediyor. MİT bir milli istihbarat teşkilatı olmaktan çıkartılmış Başbakan'ın özel amaçlarına dönük faaliyet gösteren bir konum haline getirilmiştir.

Başbakan o TIR'larla Suriye'ye ne göndertiyor? MİT'e talimatla? Eğer içinde insani yardım varsa aranmasından niye gocunuyor? İçinde Suriye'de akan Müslüman kanını artıracak silahlar var.

Tüm dünya Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını silah kaçakçısı ve teröre teşvik veren, destek veren bir ülke konumuna düşürdüğü haliyle tanımaya başladı. Bunun jurnallenecek bir şeyi yok."

Dünyanın en büyük yolsuzluk olayına, rüşvet olayına imza atanların bugün en büyük yüzsüzlüğe imza atarak konuşabildiğini ifade eden Koç, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı silah kaçakçılığını, terörü teşvik eden ülke konumuna düşmeyi nasıl savunabilir? O silahlar nereye gidiyor? Şimdiye kadar ne kadar gitti? Başbakan savaş suçlusu doğru yani o yöne doğru ilerlemekte mahsur görmüyor. Ne yaparsan yap hangi yüzsüzlüğü yaparsan yap hangi şirretliğe bulaşırsan bulaş senin deyiminle hangi edepsizliği yaparsan yap dünya seni teröre teşvik veren bir siyasi olarak tanımlıyor. Bir silah kaçakçılığının önünü açan bir kişi olarak yaftalıyor, damgalıyor. Dünyada senin etiketin bu" dedi.

-"BAŞBAKAN TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SPONSORLUĞUNU YAPMAKTADIR"-
Başbakan'ı sert sözlerle eleştiren Koç, "Başbakan terör örgütlerinin sponsorluğunu yapmaktadır, destekçiliğini yapmaktadır. Hodri meydan, gereğini yap bakalım bize karşı" dedi.

Başbakan'ın CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'e ilişkin açıklamalarına değinen Koç, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan, Sayın Deniz Baykal'ın adını dahi ağzına alma. Sana birkaç gömlek fazla gelir bu iş. Herşey de bir paralellik arıyor. Sen hükümetsin. Şu ana kadar bilip de yapmadığın ne varsa eline yüzüne gözüne dursun. Şimdi zevahiri kurtarmak için her cepheden ateş etmeye çalışıyor. Şimdi utanmadan Sayın Deniz Baykal'ın adını ağzına alabiliyorsun.

-"AİLE BOYU ÇALIŞIYORSUNUZ"-
Kasetten bahsediyor ama bak konuşma tape'leri dökülüyor ortaya. Adamın birine senin kızın, mahdumu bir kenara bıraktık, aile boyu çalışıyorsunuz çünkü. Senin kızın amca diyor. Anneler ile beraber beğendikleri villanın konuşlandırılması için taleplerini iletiyor. Başka birisi sana telefon açıyor ağabey hallettik o işi diyor. Ne işi bunlar Sayın Başbakan? Sen bu kasetlere bu teyplere cevap ver bakalım.

-"NE BİLİYORSAN BU AKŞAM AÇIKLA?"-
Sayın Mustafa Sarıgül... Bir korku saldı Başbakan'ı... Herhalde dün gece yeni anket tutuşturdular. İstanbul gitti, gidiyor... Efendim Mustafa Sarıgül ile ilgili şu iddialar var, pazara kadar açıklansın, açıklansın, açıklamazsan ben açıklarım. Elini kolunu tutan yok, dilini bağlayan yok. Emniyet senin, yargı senin, istihbarat senin, polis senin. CHP burada, Mustafa Sarıgül İstanbul'da. Ne biliyorsan bu akşam açıkla? Hodri meydan. 2005'te CHP içerisinde bir iç siyasi tartışma sonrasında gelişen olaylar, bir değerlendirme yapılmış, daha sonra İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Danıştay, savcılık tümü kendi üzerlerine düşen görev alanından konuya yaklaşmışlar. Soruşturma ve inceleme yapılmasına gerek yoktur kararı verilmiş. 9 sene geçmiş aradan, Başbakan'ın eline 'İstanbul gitti gidiyor, Sarıgül CHP kazanıyor' dendiğinde, şimdi efendim açıklarsan açıkla açıklamazsan ben açıklarım, ateş bacayı sarmış, Sayın Başbakan panik halinde, İstanbul gidiyor.

-"BAŞBAKAN ŞU ANDA ACİZLERİ OYNUYOR"-
Türkiye'de hırsız var. Arpa bitti, torba boşaldı, su bitti, kuyu çekildi. Başbakan şu anda acizleri oynuyor. Başbakan'ın durumu siyaseten tarif edilmeyecek kadar düşkünlük arz ediyor.

-"ELİNDE NE DELİL VARSA HEMEN ORTAYA KOYMAZSAN NAMERTSİN, MÜFTERİSİN"-
Elinde kaset, maset, Sarıgül veya bir başkası, elinde ne delil varsa hemen ortaya koymazsan namertsin, müfterisin. Şantaj, tehdit bir Başbakan'a yakışır mı?

Öyle kolay pabuç bırakmak yok. Ne yumruk ne tekme ne tehdit...Hırsıza da şantajcıya da hukuku iğfal edene geçit vermeyeceğiz.
İstediği yere de dava açabilir. Biz buradayız. Yanımızda koruma da yok."

-"BU AKP İLE ZOR BU BAŞBAKAN İLE ZOR"-
Bir basın mensubunun, "HSYK teklifinin dondurulması ve CHP'ye anayasa değişikliği konusunda bir teklif geldi mi?" sorusuna Koç, "Henüz o boyutta bir gelişme olmadı CHP'de" yanıtını verdi.

Bir başka soruya Koç, "Teklif geri çekilmedi, görüşmeler devam ediyor. CHP, Başbakan'ın yanar döner tavırlarıyla kendi çıkarına göre gelişen olayları yorumlamasıyla hareket edecek bir parti değildir. İlkeleri vardır. Bizim istediğimiz açık ve nettir, HSYK, Avrupa Konseyi, Venedik Komisyonu kritelerine göre, AB standart hukuk normlarına göre, yargıç teminatı, yargı bağımsızlığı sağlanmış bir şekilde yapılandırılması yönündeki tutumuz açık ve nettir. RTÜK benzeri bir yapı oluşturalım, her birinin yakasında parti rozeti, böyle HSYK olmaz. Başbakan parmak çoğunluğuna dayalı bir HSYK çoğunluğunu anayasa değişikliği şekilde getirmek istiyor. Kafasında bu varsa zaten bunu baştan çıkartsın. Başbakan'ın kafası şu anda korkudan başka konuları yer ayıracak kapasitede gözükmüyor" dedi.

"HSYK teklifinde anayasa değişikliği için masaya oturmak için HSYK teklifinin askıya alınması yeterli değil mi?" sorusuna da Koç, "Şu anda görüşme devam ediyor. Başından beri söylediğimiz bunun hiç getirilmemesiydi. Yolsuzluk ve rüşvet ve hırsızlık olaylarıyla ilgili soruşturmaların ilerlemesine engel çıkartılmamasıydı, hangi birisi oldu. Bu AKP ile zor bu Başbakan ile zor. Çünkü yangın bacayı sarmış durumda" yanıtını verdi.


ANKA

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…