İşte Başbakan ve Bilal Erdoğan'ın adlarının geçtiği telefon konuşmaları

12 Ocak 2014
İşte Başbakan ve Bilal Erdoğan'ın adlarının geçtiği telefon konuşmaları

BİLAL ERDOĞAN İFADE VERMEKTEN NİYE KAÇTI? --"Yukarıdaki görüşmede Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN ve oğlu N. Bilal ERDOĞAN'IN Yasin EL KADI'NIN isminin anılmasından rahatsızlık duydukları ve Usame KUTUB'UN da bu durumun gizli kalması gerektiğini oltaya düşmemek gerektiğini, Sefer KOCABAŞ dışında kimsenin Yasin El KADI diğer örgüt üyelerinin ortaklığını bilmediğini belirttiği, Cengiz AKTÜRK'ÜN de görüşmede adı geççen şahıslara Usame KUTUB ile sadece parfüm işi yaptığını diğer işlerinden haberinin olmadığını söyleyerek ortaklığını gizli tutmaya çalıştığı tespit edilmiştir."

Yolsuzluk iddisaıyla yürütülen 2. dalga operasyonda telefonları dinlenen işadamı Cengiz Aktürk'ün konuşmalarında Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'ın da adları geçiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın savcılık tarafından ifadeye çağrılmasına dayanak yapılan telefon konuşmalarının bir bölümü, Savcı Muammer Akkaş'ın elinden alınan soruşturma dosyası kapsamında polis tarafından hazırlanan bilgi notuna yansıdı.

T24'ten Aslı Yıldırım'ın haberine göre, İstanbul'da 17 Aralık'ta yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama iddialarıyla başlatılan operasyondan sonra 25 Aralık'ta yürürlüğe konduktan sonra durdurulan ikinci operasyon çerçevesinde takip edilen işadamı Cengiz Aktürk'ün dinlenen telefon konuşmalarında Başbakan Erdoğan ve 2 Ocak'ta ifadeye çağrılan ancak gitmeyen oğlu Bilal Erdoğan da geçiyor. Konuşmalarda Başbakan'ın, hakkında "Aile dostumuzdur, ne var bunda" dediği Suudi işadamı Yasin el Kadı ile oğlu da sık geçiyor. Polis, "Bosphorus 360 şirketinin Başbakan'ın bilgisi dahilinde kurulduğunu, Başbakan'ın şirketin ortaklık yapısı konusunda konuşulmaması için uyarıda bulunduğunu" iddia ediyor.

Ancak, telefon konuşmaları eşliğinde soruşturmayı yürüten polislerin değerlendirmesinin de yer aldığı bilgi notunda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, tapusunu göstererek satıldığı yolundaki iddiaları çürüttüğü Etiler Polis Okulu arazisi için ihale yapıldığının öne sürülmesi dikkat çekiyor.

Polisin hazırladığı bilgi notunda yer verilen iddia ve konuşmaları, T24 sayfalarının adı geçenlerin cevap hakkına açık olduğu notuyla yorumsuz aktarıyoruz. Bilgi notunun sonrasında, işadamı Cengiz Aktürk'ün, Hürriyet gazetesinde 28 Aralık'ta yayımlanan ve iddiaları reddeden açıklamasını okuyabilirsiniz.

Polisin dört sayfalık bilgi notunda yer alan ve soruşturma dosyasına giren telefon konuşmaları ve iddialar (altı çizili, bold, renklendirilmiş ve büyük harfle dizilmiş satırlar soruşturma makamlarına aittir) aynen şöyle:

BOSPHORUS 360 İSİMLİ ŞİRKETİN GİZLİ ORTAKLARI KİMLER?

Etiler Polis Okulu İhalesine Katılan Bosphorus 360 Danışmanlık Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Unvanlı firmanın BAŞBAKAN'IN BİLGİSİ DÂHİLİNDE Kurulduğu, gizli ortakları arasında YASİN EL-KADI'nın ve BİLAL ERDOĞAN'ın olduğu fakat bu ortaklık konusunun bizzat BAŞBAKAN tarafından konuşulmaması konusunda uyarıda bulunduğu anlaşılmaktadır.

Cengiz AKTÜRK isimli şahsın aşağıda yapmış olduğu görüşmeler incelendiğinde Bosphorus360 Danışmanlık Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. unvanlı firmanın Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN'ın bilgisi dâhilinde kurulduğu ve ortaklarının Cengiz AKTÜRK'ÜN yanı sıra Usame KUTUB, Yasin EL-Kadı'nın oğlu Muaz KADI ve şahsın ismini söylemek istemediği 3. Bir şahıs olduğu (N. Bilal ERDOĞAN) anlaşılmaktadır. Ayrıca şirketin Albara Türk bankasındaki hesabına Yurtdışından kaynağı gösterilemeyen yüksek miktarlarda para geleceğine dair görüşmeler yaptıkları anlaşılmaktadır.

08.03.2012 tarihinde saat 11.29 sıralarında 90532 569 xx xx numaralı telefonu kullanan Cengiz AKTÜRK ile 90532 615 xx xx numaralı telefonu kullanan X Şahıs arasında gerçekleşen görüşmede şahısların selamlaştıktan sonra CENGİZ'İN "Şimdi reis kısaca ben sana özetliyim benim şeyde ıı biz Bosphorus360 diye bir şirket kurduk Bosphorus360 ne yapar yurtışından yabancı yatırımcılara danışmanlık yapar bunun da şirketin %75 i Rabiaya %25 ide bana ait tabi Rabia da şey işte yani o %75 te ... EMANETÇİ ÜÇ TANE ORTAĞIMIN RABİADA ONDAN SONRA ÜÇ TANE ORTAĞIMDA BİRİSİ BU USAME KUTUB Suudlu Mekkede yaşıyor ŞEYİN BEYEFENDİNİN TAYYİP BEYİN ÇOK ÖNEM VERDİĞİ SEVDİĞİ BİR AİLE SÜREKLİ GÖRÜŞTÜĞÜ BİR AİLE, DİĞERİ DE BU BİMLERİN SAHİBİ VAR ORTAĞI TOPBAŞIN YASİN EL KADIONUN OĞLU MUAZ EFENDİME SÖYLİYİM, İŞTE Bİ TANE DE VAR YİNE BİRİSİ VAR III ONDAN SONRA II İŞTE BUNLARIN ÜÇÜ DE NORMALDE ŞİRKETİN ORTAĞI AMA DEĞİL YANİ TABİ BUNA BİZİ ŞEYİN III BİRAZ DA TELEFONDA ŞEY KONUŞUYORUM OLURUYLA ONAYIYLA KURULDU ONDAN SONRA VE ŞEYİN II İMAM HATİPTEN ARKADAŞI DA GENEL MÜDÜR OLDU BİZE O DA ORDAN AYRILDI YANİ BAŞBAKANLIKTAN YÖNLENDİRDİ ANLADIN", "Ondan sonra ıı böyle bir oluşum yaptık", "Allah razı olsun muhtemelen de yakın zamanda şu an bi görüşüyoruz ...işte bir başlangıç yapçaz Allah nasip ederse" dediği X ŞAHIS "İnşallah" dediği CENGİZ'İN "... TEVHİT ABİ DE AYRICA SÖYLEDİ BÖYLE BÖYLE BAŞBAKANA YAKIN BİR AİLE YAKIN BU İNSANLAR ondan sonra ııı işte ıı benim dostlarım falan filan dedi şimdi önümüzdeki hafta muhtemelen biz bir görüşmeye gidicez çağıracaklar", "Bununla ilgili sana hem bilgi veriyim dedim", dediği tespit edilmiştir.

19.03.2012 tarihinde saat 19.42 sıralarında 90532 569 xx xx numaralı telefonu kullanan Cengiz AKTÜRK ile 90532 163 xx xx numaralı telefonu kullanan X şahıs (Murat EYİolabilir) arasında gerçekleşen görüşmede, X ŞAHSIN "Bunun dışında neyi var bu Usame Kutubun", "Türkiyedeki yeri Leventte şeydeki Arabistandaki yeri","Firmasının ismi ne abi" dediği CENGİZ'İN "E Bousphorus360" dediği X ŞAHSIN "Bunun dışında sektörü ne abi Usamenin" dediği CENGİZ'İN "O BENİM ORTAĞIM Kİ ZATEN" "YOK YOK Bİ DE YASİN EL KADI DİĞER ORTAĞIM" dediği X ŞAHSIN "Yasin El KADI Yasin El KADI diğer ortak tamam oldu abi" dediği tespit edilmiştir.

21.03.2012 tarihinde saat 18.50 sıralarında 90532 569 xx xx numaralı telefonu kullanan Cengiz AKTÜRK ile 90532 766 xx xx numaralı telefonu kullanan Sezgin AKBABA arasında gerçekleşen görüşmede de şahısların %25'lik hisseyi Usame KUTUB ve Muaz KADI isimli şahıslara nasıl devredebilecekleri yönünde görüşmeler yaptıkları anlaşılmıştır.

21.03.2012 tarihinde saat 09.41 sıralarında 90532 569 xx xx numaralı telefonu kullanan Cengiz AKTÜRK ile 90533 648 xx xx numaralı telefonu kullanan Şevket (Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.) arasında gerçekleşen görüşmede ise CENGİZ'İN "...Şimdi bu Bousphorusa bi hesap açalım sizin orda", "Oraya muhtemelen muhtemelen bi beş yüz bin dolar para yani daha fazla gelicek ama ilk etapta beş yüz bin dolar gelicek" dediği sonrasında da"... Bu şeyle ilgili şimdi muhtemel bi ortağımızdan daha sonra muhteMEL Bİ ORTAK İHTİMALİ OLAN Bİ ARKADAŞIMIZDAN BU PARA GELİCEK BU PARAYLA İLGİLİ Bİ SIKINTI YAŞAMAYIZ DEĞİL Mİ" dediği ŞEVKET'İN "Niye sıkıntı yaşayasınki para normal yoldan geliyosa ..." dediği CENGİZ'İN "Bunun masrafı vergisi şuyubuyu yok" dediği ŞEVKET'İN "O gönderilen yerden alan alır yani bu başka türlü olmazki masrafı burdan masraf olmaz", "Nerden gelicek para" dediği CENGİZ'İN "Ciddeden gelicek Arabistandan" dediği tespit edilmiştir.

Ayrıca 23.05.2012 tarihinde saat 23.07 sıralarında 90533 203 x x xx numaralı telefonu kullanan Abdulkerim ÇAY ile 90532 331 xx xx numaralı telefonu kullanan ŞÜKRÜ arasında gerçekleşen görüşmede Abdulkerim'in Bosphorus 360 şirketi adına görüşme yaptığı ve Şükrü isimli şahsın "Usame bey ortaklardan mI yoksa?" diye sorması üzerine ABDULKERİM'in "Yok yok usame bey de eee yani bu firmayla kimi projelerde çalışıyor kendisi", "...ortaklardan büyük ortak fatih'te CENGİZ AKTÜRK diye bir beyefendi var tekstil işi ile uğraşan o", "Eee hisselerin hepsi onun üzerine zaten" dediği sonrasında ŞÜKRÜ isimli şahsın "SUUDİ ORTAKLAR KİMLER?" diye sorması üzerine ABDULKERİM'İN "YA ONLAR HİSSELERİNİ CENGİZ BEYİN ÜZERİNDEN YAPTILAR SUUDİ ORTAKLAR DA" dediği tespit edilmiştir.

11.06.2012 tarihinde saat 13.59 sıralarında 90532 569 xx xx numaralı telefonu kullanan CENGIZ AKTÜRK'ÜN ile 90541 388 xx xx numaralı telefonu kullanan Mahmut arasında gerçekleşen görüşmede CENGİZ AKTÜRK'ÜN "... Şimdi bu benim iki ortağımdan biri bu, kim bu Seyyid KUTUP var yazar .... Kuran'ı yazan biliyon mu", "ONUN KARDEŞİNİN OĞLU MUHAMMED KUTUP HOCANIN OĞLU, ÖTEKİ ORTAĞIM DA ONUNLA DA TANIŞIRSIN BİM'LERİN SAHİBİ YASİN EL KADI' NIN OĞLU", "TOPBAŞ'IN ORTAĞI", "BUNLARLA GÜZEL PROJELER YAPIYORUZ İNŞALLAH", "Kasım'da büyük bir projeye başlıcaz Allah nasip ederse" dediği MAHMUT'UN "Allah hayırlısını versin Cengiz abicim" dediği tespit edilmiştir.

Yukarıdaki görüşmeden de Usame KUTUB ve Yasin Al Kadı ile oğlu Muaz KADIOĞLU'nun Cengiz AKTÜRK ile ortaklığı olduğu, Yasin EL Kadı'nın aynı zamanda B.İ.M. A.Ş. nin ve yönetim kurulu başkanı Mustafa Latif TOPBAŞ'IN gizli ortağı olduğunu, Kasım ayında gerçekleşeceğini belirttiği büyük projenin de soruşturma süresince Kasım ayına yetiştirilmeye çalışılan Etiler Polis Okulu Projesi olduğu anlaşılmaktadır.

Aşağıda yer verilen 22.02.2013 tarihli örgüt üyeleri Cengiz AKTÜRK e Usame KUTUB arasında gerçekleşen görüşmede de şahısların gizli ortaklıklar hakkında konuştukları görülmüştür.

Saat 23.12 sıralarında 90532 569 xx xx numaralı telefonu kullanan Cengiz AKTÜRK ile90530 878 xx xx numaralı telefonu kullanan Usame KUTUB isimli şahıs arasında gerçekleşen CENGİZ AKTÜRK'ÜN ‘‘... ilim yaymada da toplantım vardı iyi falan yav dedi Yasin aradı beni hastaneden gördün mü kazadan sonra duydum dedim çağırdılar beni alo dediler gittim dedim iyi misin borcun var mı senin Yasin yok alacağın var mı yok ha iyi tamam bana ihtiyacın var mı yok tamam dedim sen ne yapıyosun bu Usamalarla falan senin hissen varmı kardeşim her yerde adın geçiyo senin ondan sonra o da dediki falan sen dedi o ne işin vardı bunlarla biliyosun abi dedim yani parfüm işi var yani hacmi büyük mü onun ... ya dedim ...veriyoruz yok mu ESENYURTTA BAŞAKŞEHİRDE İŞ TAKİP EDİYOMUŞ öyle dedim vallahi haberim yok yani bilgim yok benim ne iş yok yok diyolar Muhammed Kutub'un oğlu iş takip ediyo adı geçiyo adı geçiyo Yasin'e de söyledim o Yasin mi diyo Yasin abi mi diyor‘‘ dediği USAME KUTUB'UN ‘‘ Yasin diyor Yasin‘‘ dediği CENGİZ AKTÜRK'ÜN ‘‘ HI ONDAN SONRA İYİ TAMAM ZATEN BİLAL DE SÖYLEDİ BANA BİRŞEY DEME YASİN'E TAMAM DEDİM BAŞBAKAN DİYOR SÖYLEME FALAN BEN DE‘‘ dediği USAME KUTUB'UN ‘‘ney ney söyleme‘‘ dediği CENGİZ AKTÜRK'ÜN ‘‘ ne söylüyosa ...‘‘ dediği USAME KUTUB'UN ‘‘ya yok yok yani bu konuyu tam iyi anlamak istiyorum sen bi şey anladın mı bu konuşmadan‘‘ dediği CENGİZ AKTÜRK'ÜN ‘‘yani bilmiyorum ...‘‘ dediği USAME KUTUB'UN ‘‘ YOK BİLAL SÖYLÜYO SÖYLEME NEYİ SÖYLEMESİN‘‘ dediği CENGİZ AKTÜRK'ÜN ‘‘BAŞBAKAN DİYOR YASİNLE İLGİLİ KONUŞMA‘‘,‘‘ ... bende tamam dedim bana dediki sen benim gerçek dostumsun tek dostumsun bende dedim yeni mi anladın bunu falan filan‘‘, ‘‘ yeni mi anladın ... Yasin falan‘‘ dediği USAME KUTUB'UN ‘‘ tamam‘‘ dediği CENGİZ AKTÜRK'ÜN ‘‘ sen benim tek dostumsun gerçek dostumsun falan filan neyse ... iyi tamam peki ıı hadi tamam ben geçiyorum iyi dedim yani o kadar öyle‘‘ dediği sonrasında USAME KUTUB'UN ortaklıkların ve Yasin EL KADI'NIN isminin geçmesinden rahatsız olduğu sonrasında CENGİZ AKTÜRK'ÜN ‘‘ .......Allah şahit ben parfüm işi yapıyorum dedim onun dışında yani ıı bizim dedim ne oluyo ne bitiyo ha yani belki dedim böyle kafamızda yok değil ondan sonra ama şeydi yani yani çok şey biliyo ama hiç söylemiyo yani sadece atıyo ıı işte yedin yedin yemezsende sana zaten alay alaycı bakıyo yani‘‘ dediği USAME KUTUB'UN ‘‘olta olta dedi ki ama bu yani bu servis şey bizim o aşşağılık herifden yani‘‘ dediği CENGİZ AKTÜRK'ÜN ‘‘ yani evet‘‘ dediği USAME KUTUB'UN ‘‘yani bunun‘‘ dediği CENGİZ AKTÜRK'ÜN ‘‘aynen söyledim‘‘ dediği USAME KUTUB'UN ‘‘BUNUN SEFERDEN KIMSE BI KIMIN SEFERIN DIŞINDA KIMSE BILMIYOR KI‘‘ dediği CENGİZ AKTÜRK'ÜN ‘‘AMA KUTUBUN OĞLU TAKIP EDIYOR ORDA IŞ BITIRIYO FALAN BIŞEYLER IŞTE BENIM YANI BIZIM DEDIM BENIM BILMIYORUM USAMAYLA ... sanada söyledik hatırlarsan bayramda nasıl bişey yani dedim yani ne uzatır he kısatır ama güzel bi iş dedim nasıl bişey hacimli mi ya dedim işte ...veriyoruz yani parfüm pahalı mı yüksek mi para dedim güzel ama yani işte şudur budur‘‘ dediği daha sonraları şahısların mimar Emre AROLAT ve hazırlattıkları proje hakkında konuştukları, tespit edilmiştir.

Yukarıdaki görüşmede Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN ve oğlu N. Bilal ERDOĞAN'IN Yasin EL KADI'NIN isminin anılmasından rahatsızlık duydukları ve Usame KUTUB'UN da bu durumun gizli kalması gerektiğini oltaya düşmemek gerektiğini, Sefer KOCABAŞ dışında kimsenin Yasin El KADI diğer örgüt üyelerinin ortaklığını bilmediğini belirttiği, Cengiz AKTÜRK'ÜN de görüşmede adı geççen şahıslara Usame KUTUB ile sadece parfüm işi yaptığını diğer işlerinden haberinin olmadığını söyleyerek ortaklığını gizli tutmaya çalıştığı tespit edilmiştir.

Cengiz AKTÜRK'ÜN 05.02.2013 tarihinde saat 14.36 sıralarında 90533 648 xx xx numaralı telefonu kullanan Şehmuz isimli şahısla yapmiş olduğu bir görüşmede de takip ettiği işler ve kazançları hakında bir süre konuştuktan sonra ‘‘ya biz şunu diyoruz bazen diyoz ki bu kadar acemiliğimize rağmen bu kadar bu kulvara daha girmemiş bir ı çömezlimize rağmen elhamdülillah yani netice de bi maden yani %50 pay sahibi etilerden %10 bu enerjiden %10 bunlar olağanüstü bi ba... başarı yani yani elhamdülillah‘‘ dediği ŞEHMUZ ‘‘vallah abi Allah nasip ettim mi kimse engelleyemez‘‘ dediği ve görüşmenin bu çizgide devam ettiği görülmüş, diğer görüşmeler doğrular şekilde Cengiz AKTÜRK'ÜN Etiler Polis Okulu arazisi işinden elde edilecek gelirin % 10'una ortak olduğu anlaşılmıştır.

İşte şirketin ticaret odasına kayıtlı dosya

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…