Goran, başbakanlık veya başkanlıktan azına razı değil

18 Ekim 2013
Goran, başbakanlık veya başkanlıktan azına razı değil

Irak Kürdistan Bölgesi seçimlerinde ciddi bir başarı kazanan Nuşirevan Mustafa liderliğindeki Goran Hareketi'nin başbakanlık veya başkanlık istediği açıklandı.

Radyo Neva'ya demeç veren Goran Hareketi milletvekillerinden Lokman Süleyman, Goran hareketinin Kürdistan Bölgesi başkanlığından veya başbakanlığından daha azına razı olmayacağını söyledi.

Lokman Süleyman, "Şu an Goran (Değişim) Hareketi, Kürdistan Bölgesi siyasi hayatının en güçlü partilerinden biri olduğuna göre Kürdistan Bölgesi başkanlığı ya da başbakanlığı gibi iki kilit makamdan birinin bize bırakılması gerekir" dedi.

Lokman Süleyman ayrıca Irak Kürfdistan Bölgesi başkanlığının yeni kabinenin kuruluşu sırasındaki en önemli konulardan biri olacağını söyledi.

Öte yandan Seçimlerden birinci parti olarak çıkan Mesud Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi Başkanlık Konseyi Üyelerinden Ali Avni, yeni kabineyi kurma görüşmelerinin başladığını açıkladı.

Dün de liderliğini Celal Talabani'nin yaptığı Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden (KYB) isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Goran Hareketi ile KYB'nin koalisyon kurabileceğini bu durumda hükümet kurma görevinin seçimlerden birinci parti olarak çıkan KDP'ye değil, koalisyona verilmesi gerektiğini söylemişti. / YDH

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…