ABD Ulusal guvenlik Ajansi (NSA) posta ve sohbet iletişim ağlarından milyonlarca iletişim bilgisi çalıyor

15 Ekim 2013
ABD Ulusal guvenlik Ajansi (NSA) posta ve sohbet iletişim ağlarından milyonlarca iletişim bilgisi çalıyor

Washington Post-Amerika'da Edward Snowden'in ortaya çıkardığı bilgilerin yeni bir bölümü yayınlandı. Washington Post gazetesi muhabirleri Ulusal Güvenlik Ajansı'nın farklı elektronik posta hizmetlerinden ne kadar iletişim bilgisi çaldığını ortaya çıkardı. Sayılar milyonlar ile ölçülüyor.

Sadece Yahoo servisinden bir günde ABD istihbarat servisine yaklaşık bir milyon adres sızıyor. Rapora göre, Ulusal Güvenlik Ajansı sohbet iletişim hizmetlerini de kontrol ediyor. Kullanıcılar sisteme girdiği anda otomatik olarak tüm yazışmalar istihbarat birimlerinin serverlerine aktarılıyor. Bilgisayarı başka bir cihazla örneğin cep telefonu ile senkronize edenlerin sabit diskinde saklanan tüm bilgiler istihbarat birimlerine düşüyor.

Geçen yıl, tek bir gün boyunca NSA PowerPoint sunumu göre, Yahoo'dan 444,743, Hotmail'den 105,068, Facebook'tan 82,857, Gmail'den 33,697 ve ve belirtilmemiş diğer sağlayıcılardan 22,881 e-mail adres toplanmış. NSA, her gün, tahmini olarak ve global düzeyde, live-chat servisleri üzerindeki 500.000 arkadaş listesi ile temasin yanısıra Web tabanlı e-posta hesaplarından gelen görüntüleri sağlıyor.

Geçen haziran ayında,olay ortaya çıktığı zaman, başkan Obama, bu faaliyetin Amerikan vatandaşlarını hedef almadığı ifade etmişti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…