Yunanistan'da faşist parti lideri ve iki milletvekili tutuklandı!

28 Eylül 2013
Yunanistan'da faşist parti lideri ve iki milletvekili tutuklandı!

Yunanistan'daki Neo-Nazi Altın Şafak Partisi'nin lideri ve bir partili milletvekili ve iki parti üyesi tutuklandı. Bu kişilerin dışında milletvekilleri de dahil pek çok partili hakkında tutuklama emri bulunuyor.

New York Times'ın haberine göre partinin lideri 56 yaşındaki Nikos Michaloliakos, parti sözcüsü Ilias Kassidiairis, bir milletvekili ve iki parti üyesi tutuklandı. Bu kişilerin dışında en az beş milletvekili ve 35 parti üyesi hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

Tutuklamaların kesin gerekçesi henüz bilinmiyor. 18 Eylül'de ırkçılık karşıtı çizgisiyle bilinen solcu müzisyen Pavlos Fissas'ın Altın Şafak taraftarı olduğunu söyleyen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi tüm ülkede büyük öfke yaratmıştı. Altın Şafak, katilin partiyle bir bağı olmadığını söylemişti.

Polis bu kişilerin organize suç örgütüne üye olmakla suçlandığını söyledi.

Tutuklamalar, Altın Şafak Partisi'nin parlamentoyu terk etme tehditlerinden bir gün sonra gerçekleşti. Böyle bir hamle, uluslararaı kurtarma fonlarının yarattığı acı reçetelerle reformlar yapmaya çalışan ve ekonomik krizle boğuşan ülkede, yeniden seçimlerin yapılmasını zorunlu kılabilirdi. Altın Şafak 2012 Mayıs'ındaki seçimlerde %7 oy alarak meclise 18 milletvekili sokmuştu. Özellikle göçmenlere karşı şiddet eylemleriyle tanındı.

Hükümet sözcüsü Simos Kedikouglu operasyonun detayları hakkında yorum yapmaktan kaçınarak, 'Demokrasi kedndini koruyabilir. Adalet işini yapacak dedi.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…