AKP ve Nusra Cephesinin ittifak belgesi!

13 Eylül 2013
AKP ve Nusra Cephesinin ittifak belgesi!

DAVUTOĞLU, EL NUSRA BİZİM DOSTUMUZ DEMİŞTİ --Belgede ''Nusra Cephesi Şeriat Komitesi, rejimi devirmek adına, kimyasal silah dahil her türlü aracın kullanılabileceğini belirtir'' ifadesi yer alıyor. Nusra Cephesi bu hususta İslam Hukuku ilkelerine dayandığını söylüyor.

Ydh'nın aktardığı PYD'nin resmi yayın organı Pydrojava'nın haberine göre Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi, Nusra Cephesi ile Türkiye istihbaratının ittifak yaptığına dair bir belge yayımladı.

Türkiye istihbarat servisi ile el-Kaide bağlantılı gruplar arasında ittifak yapıldığını öne süren belgede Türkiye'nin Nusra Cephesi'ne Suriye'de kullanılmak üzere kimyasal silah desteğinde bulunacağı belirtildi.

Belgeye göre geçen nisan ayının sonlarında Gaziantep'te, Türkiye istihbaratı, Nusra cephesi, Suriye Ulusal Koalisyonu ve Özgür Suriye Ordusu'ndan liderlerin bulunduğu bir toplantı yapıldı ve toplantıda Türkiye istihbaratı Nusra cephesine, orta-ağır silahlar ve uçaksavar füzeleri vererek yardımda bulunmayı taahhüt etti.

Nusra Cephesi'nin Suriye'de kullanmak üzere Türkiye istihbaratından kimyasal silah desteği garantisi aldığının iddia edildiği belgede Nusra'nın bu silahı, Özgür Suriye Ordusuna bağlı İslam Tugayı ile işbirliği içinde kullanmak üzere alacağı belirtiliyor.

Belgede ''Nusra Cephesi Şeriat Komitesi, rejimi devirmek adına, kimyasal silah dahil her türlü aracın kullanılabileceğini belirtir'' ifadesi yer alıyor. Nusra Cephesi bu hususta İslam Hukuku ilkelerine dayandığını söylüyor.

Orta-ağır silahlar ile uçaksavar füzelerinin geçiş yolları olarak ''İdlib-Utma, Azaz-Halep, Carablus ve Fırat yolu ile Jarablus'' bölgelerinin kullanılacağının belirtildiği belgede, aynı zamanda; Türkiye istihbaratından temsilcilerin, Nusra Cephesi ve Özgür Suriye Ordusundan liderlerin bir araya gelerek oluşturdukları ''Cezire'yi Kurtarma Cephesinin'' (Cezire Kurtuluş Cephesi) Serekaniye'ye girip Türkiye'nin desteğine rağmen bu bölgelere hakim olmada başarısız olduğu ifade ediliyor.

Belgede ayrıca Gaziantep'te bir araya gelen bu tarafların ''Suriye krizinin silah ve güçten başka çözümü yoktur'' ifadesini kullandığı yer alıyor.

Davutoğlu itiraf etmişti 

Ahmet Davutoğlu, 24.07.2013 tarihinde Türkiye'yi ziyaret eden Hindistan Dışişleri Bakanı Salman Khurshid ile görüşmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen ortak basın toplantısında Suriye ile ilgili gelişmeleri konusundaki soruları yanıtlarken Türkiye'nin Suriye'deki çeşitli gruplar arasında ayrım yapmadığını vurguladı. Davutoğlu, konuşmasının da Suriye'deki siyasi yapılara dair şunları söyledi:

"Suriye'deki bütün oluşumlar, Suriye'deki bütün gruplar, etnik, mezhep bir ayrım gözetmekszin, dini ayrım gözetmeksizin Türkiye'nin dostu. Türkiye, Suriye'ye baktığında, Irak'a baktığında, Lübnan'a baktığında vemuhataplarıyla görüştüğünde onların etnik ve mezhebi kimliğine bakmaz sadece ortak kaderi paylaştığımız dostları görür."

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…